www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Eerste algemene rally-overwinning voor Franky Boulat
25.02.2013 - 19:32, persbericht

Afgelopen zaterdag was Landen het strijdtoneel voor de openingsmanche van het BFO BRC en het Criterium Rallykampioenschap. Deze editie zal zeker de geschiedenis ingaan als een berekoude editie met op het einde 's avonds zelfs een beetje sneeuw en ijs ... maar zeker ook als ééntje vol spanning, actie en emotie. De aanwezige toeschouwers en service mensen die de koude hebben getrotseerd, hebben zeker waar voor hun geld gekregen. De ganse dag was er op alle fronten veel actie, strijd en spanning.

Het beloofde voor ons een uitdaging te worden met maar liefst een 10-tal M3's ingeschreven in het Criterium met daarbij enkele 4x4's als topfavorieten. Door de zeer koude temperaturen lag het parkoers er 's morgens droog bij wat natuurlijk ideaal is om het potentieel van de M3's te benutten. Toch bevatten enkele proeven, vooral Zepperen, veel onverhard waar het met een achterwielaangedreven wagen niet makkelijk is en waar de 4x4's in het voordeel zijn.

Vanaf de eerste proef zijn we volop beginnen aanvallen met onmiddellijk een scratch op de tabellen! De concurrentie stond ook niet stil en reageerde prompt. Op de tweede proef Zepperen was het concurrent M3-piloot Diels die de scratch draaide. Bij de eerste servicebeurt stonden we op een 2de plaats algemeen en een kleine achterstand van 3.5 sec op Diels en met slechts een kleine voorsprong van 13sec op Lootens. In de volgende ronde zijn we volop blijven aanvallen en hebben we 3 van 4 scratchen gedraaid waardoor we tevens de algemene leiding konden nemen. De ganse top 3 bestond ondertussen uit gelijkaardige E36 M3's - de verschillen in de tijden waren zeer klein en we konden de laatste ronde ingaan met een voorsprong van 14 sec op onze naaste achtervolger ... de spanning was te snijden en het beloofde een intense trijd te worden tussen 3 dezelfde wagens - er moest snel en foutloos gereden worden !

Tijdens de laatste ronde is er zeker op het scherp van de snede verder gestreden... ook hier hebben we nog één besttijd kunnen draaien ... de laatste proef van de rally (Zepperen) lag er ondertussen spekglad bij met een dun sneeuwlaagje en verschillende ijsplekken ... de finish halen zonder iets te raken was al een hele prestatie .. We hebben onze voorsprong kunnen behouden met ruim 10 sec ... met 4 absolute scratches en 1 ex-aequo scratch hebben we onze eerste algemene overwinning na een intense strijd kunnen veroveren en zeker verdiend denk ik. Ik wens deze zege in eerste instantie op te dragen aan het serviceteam dat altijd klaar staat en meehelpt met het voorbereiden van de wagen! Ook de trouwe jarenlange samenwerking met Champion Oils vormt zeker de basis van dit succes! Bedankt allen !

Ook teamlid Gunther Luyckx nam dit weekend voor het eerst plaats achter het stuur in een grote rally. Hij werd voor de gelegenheid genavigeerd door Kenny Poelmans. Zij hebben het ook uitstekend gedaan en hebben een nagenoeg foutloos parkoers afgewerkt tegen een strak tempo met de Peugeot 106 Rallye gr N. Door een nukkige sensor heeft Gunther wel enkele minuten tijd verloren(afslaan van de motor op de proef) maar toch is hij als 15de algemeen kunnen finishen.

Na de wedstrijd is er door de RACB technische commissie nog een grondige nacontrole geweest van enkele wagens, waardonder onze Champion Oils M3 om de conformiteit te controleren. De volume inhoud van de motor (boring en slag) en versnellingsbak verhoudingen werden gecontroleerd. Dit vormde natuurlijk geen probleem en onze eerste algemene overwinning werd officieel ! Met dank aan allen die de koude trotseerden en aanwezig waren! Op naar de volgende ... de TAC rally in Tielt op zaterdag 6 april.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws