www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw: Kokende rally voor Kobus/Verbaeten
03.03.2011 - 19:21, persbericht

Afgelopen weekend werd rondom het Belgische Landen de openingswedstrijd van het BFO-Belgisch Rallykampioenschap verreden. De rally van Haspengouw die sinds 2003 weer is opgenomen op de Belgische rallykalender staat ieder jaar weer garant voor enorm veel spektakel op de smalle verradelijke landweggetjes. Ook voor Kobus Jr. Rallysport gold deze wedstrijd als aftrap van het seizoen, want dit jaar zal het team deelnemen aan het volledige Belgische kampioenschap, nadat in 2010 de Nederlandse Formule 2 titel werd behaald. Aan de start van de rally waren het echter niet de Clio en het duo Kobus en Schop wat deel zou nemen aan de rally, maar werden de Clio en Kobus vergezeld door navigatrice Cindy Verbaeten. Een nieuw gezicht in het team van Kobus Jr. Rallysport; “Cindy is een ontzettend gepassioneerde navigatrice. Ondankt haar geringe ervaring denk ik dat haar passie voor de sport een ontzettende pré is. Een pré die nodig is om nog beter te worden en om de komende wedstrijden enorm veel te leren. Ik weet dat het natuurlijk erg moeilijk is om een topnavigator als Johan te vervangen maar ik heb alle vertrouwen in Cindy”, aldus Hermen.

Om 8.00 uur werd zaterdagochtend afgetrapt en werd het kersverse duo gelijk blootgesteld aan de meest gladde omstandigheden die de jonge Kobus ooit had gezien. Desalniettemin werd een prima tijd neergezet op slechts 4.5 seconden van Kris Princen die eveneens in een Renault Clio R3 aan de start stond. Het succes mocht echter niet lang duren, want al op klassementsproef 2 moest de auto aan de kant worden gezet met een kokende motor, nadat de krachtbron van de Clio R3 al het koelwater uitgespuwd had. Gelukkig wist de equipe het mankement te verhelpen om met een achterstand van meer dan 24 minuten de rally te vervolgen. Een goed resultaat was dus plots verkeken, maar het team besloot toch de rally te vervolgen om ervaring op te doen in de natte, verradelijke omstandigheden. Nog 13 klassementsproeven hadden Hermen en Cindy om te laten zien dat het duo en de Clio zeker top 10 waardig waren en dat deed het duo, want tussen al het vierwielaangedreven geweld werden top tijden gerealiseerd.

Kobus Jr. Rallysport wist de rally te finishen op een 23e plaats en 2e in de klasse. De rally werd afgesloten met een 8ste tijd algemeen en een scratch in de klasse. Een resultaat met potentie en tevens een spannend vooruitzicht op de volgende rally, de TAC rally rond Tielt. Leuk weetje is dat wanneer het team geen problemen had gekend op klassementsproef 2, het team was geeindigd op een zeer verdienstelijke 10e plaats algemeen.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws