www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Haspengouw Review: Verschueren begint seizoen met zege
27.02.2013 - 19:07, persbericht

Na zijn podiumplaats in het BFO Belgian Rally Championship 2012 en de titel in Klasse 2, opende Vincent Verschueren het nieuwe seizoen zoals hij het vorige had afgesloten: met een topprestatie. De vrieskoude die de Rally van Haspengouw en vooral de rallyfans teisterde, kon de Volkswagen Polo Super 2000 van GoDrive niet van de zege houden in Klasse 2, met een top 5 algemeen als bonus.

In de openingsmanche van het BFO BRC 2013 moest Vincent Verschueren de kleuren van GoDrive op zijn eentje verdedigen, want teamgenoot Tuur Vanden Abeele kwam aan de start met een Mitsubishi Gr.N. In Super 2000 waren er echter nog twee andere referenties, met name Melissa Debackere en Philip Cracco, terwijl Claude Bal met zijn Lancer R4 ook aan de start stond in Klasse 2.

Vincent, voor de gelegenheid genavigeerd door Pieter Vyncke, nestelde zijn Polo S2000 meteen in de kopgroep. Na zes proeven stond hij op de vierde plaats algemeen. "Op de eerste twee proeven vond ik mijn draai niet," vertelde Vincent eerlijk. "Ik was zelf niet scherp genoeg en de motor viel op de talloze T-situaties iets te ver terug in toeren, waardoor ik terug naar 1ste versnelling moest. Maar, het gaat steeds beter, al zal het moeilijk worden om de Mitsubishi van Antony Martin achter me te houden. Op de proef van Zepperen zijn we sneller, maar op de andere proeven speelt zijn hogere topsnelheid in zijn voordeel."

Vincent slaagde er uiteindelijk toch in om Martin achter zich te houden, maar op de allerlaatste proef moest de Polo S2000 wel plooien voor de WRC van Stéphane Lhonnay. Vincent en Pieter eindigden op de vijfde plaats, als winnaars in Klasse 2. "De laatste proef in Halle-Booienhoven lag onder een dun laagje sneeuw. Het was bijzonder glad. Door de problemen van Freddy Loix en Stéphane Lhonnay, moesten wij de weg openen, zodat we niet konden profiteren van een zuiver spoor. Misschien was ik iets te voorzichtig, maar Martin, die net na mij van start ging, kon ons toch niet passeren. Alleen Lhonnay, die veel later startte, wipte nog over ons in de stand. Een Top 5 en deze overwinning in Klasse 2 is in elk geval een goed begin van het seizoen, zeker omdat de proeven er vandaag droog bij lagen in Landen."

De volgende wedstrijd van het BFO BRC 2013, de TAC Rally in Tielt, wordt verreden op 6 april. Ook daar zal Vincent Verschueren weer een gooi doen naar de overwinning in Klasse 2.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws