www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Review: Lootens start Criterium-campagne sterk
01.03.2013 - 20:12, persbericht

We keken alvast uit naar de Haspengouw Rally, de opener van het Criterium-kampioenschap. Daar we vorig jaar de wagen verder op punt gezet hebben en deze winter nog voorzien van een betere versnellingsbak konden we er met alle moed invliegen.

De maandag voor de wedstrijd bleek echter dat het geluk niet aan onze kant was, de griep was toegeslagen bij Wim. Even twijfelden over onze deelname, maar aangezien we het volledige Criterium kampioenschap willen afwerken was een forfaitscore geen optie. Met wat pijnstillers konden we de start nemen van de eerste KP's. Door een te trage start en een kleine sortie stonden we na 2 KP's op een 3de plaats met 13sec achter op de leider. Tijdens de service nog vlug even wat rust genomen en zo konden we starten voor een nieuwe ronde. Met nieuwe moed konden we beginnen aan KP Landen, daar draaiden we onze eerste besttijd. Door een gemiste remzone en verkeerde bandenkeuze verloren we in de volgende KP's terug enkele seconden waardoor we na de 6de KP op een achterstand stonden van 37sec op de leider en 23sec op de 2de plaats.

Met nog maar 4 KPís te gaan leek alles al in zijn definitieve plooi te liggen. We monteerden betere banden die sneller warm kregen en we besloten om alle registers open te trekken. Dit resulteerde direct in 3 besttijden op 4 KP's! Met ons mooi slotoffensief vlogen we naar de tweede plaats met slechts 10sec achterstand op Boulat in zijn BMW M3, de winnaar van het Criterium.

We hebben een goeie start kunnen nemen voor het kampioenschap en hopen dat het volledige kampioenschap even spannend mag blijven! Tot in Tielt!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws