www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Haspengouw Review: Mooie puntenoogst voor Bjorn Renier
03.03.2013 - 19:47, persbericht

Bjorn: "Na 10 seizoenen enkel in eigen streek te rijden en de succesvolle campagne van 2012 hebben we tijdens de winterstop besloten nieuwe wedstrijden te ontdekken. Even werd aan Noord-Franse proeven gedacht maar met het behaalde resultaat in Tielt vorig jaar leek het mij interessanter om richting Criterium te trekken. Zo vertrokken we op vrijdag 22 februari richting Landen voor de Rally van Haspengouw. Vooraf dachten wij dat het wel zou meevallen maar eens op de proeven leek het toch niet zo simpel, vlotte situaties aan soms hele hoge snelheden, toppen, blinde bochten en kruispunten die voluit genomen konden worden afgewisseld met zware freinages voor scherpe bochten, alsook het vele onverhard. Na de 2de passage was het gevoel al veel beter en zaten we vol vertrouwen en goesting om er de zaterdag in te vliegen.

Na een mindere geslaagde nachtrust, zal wel door de stress geweest zijn, konden we zaterdagmorgen richting servicepark voor de start van de rally. Voor de start nog vlug eens enkele tips gevraagd aan onze teamgenoten en na de nationale teams was het aan ons om te vertrekken richting startpodium. Zoals altijd gaan we niet met het mes tussen de tanden van start maar toch een goed tempo, de eerste ronde verliep dan ook zonder problemen behalve ons te laten verrassen in een remzone op ijs, gelukkig bleef de Clio op het asfalt en konden we onze weg verder zetten. Halfweg wedstrijd zagen we dat het goed ging en kwam een top-5 in zicht, stelselmatig werd het ritme nog wat opgedreven met in het achterhoofd dat de finish halen het belangrijkste is want punten sprokkelen voor het kampioenschap is ons hoofddoel. De laatste ronde verliep vlekkeloos en zo konden we terug richting Wervik met een 5de plaats algemeen en klassewinst waardoor we meteen al op een 4de plaats komen te staan in het kampioenschap.

Missie meer dan geslaagd dus al moet ik er wel bijzeggen dat we onze collega's D'Hondt-Pallen zonder hun tijdstraf niet zouden kunnen kloppen hebben. Volgende afspraak is de TAC te Tielt (6 april) waar wij hopen het resultaat van vorig jaar te bevestigen. Nog een dikke proficiat aan de organisatie die volgens mij perfect werk geleverd heeft, dank aan medewerkers en stewards om ons onze hobby te kunnen uitoefenen, en zeker in deze temperaturen! Ook opnieuw dikke merci aan onze supporters en het serviceteam van Peter Vandenbroucke! En zeker ook grote dank aan onze sponsors die dit mee helpen mogelijk maken."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws