www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Team Botteldoorn wint Sprint Race 'Reverse mode'
11.03.2013 - 20:18, jdh

Gisterenavond werd in Worldkarts Kortrijk onze Sprint Race-kartwedstrijd gehouden. Voor achtste editie van ons kartevenement mochten we uiteindelijk tien teams verwelkomen. Nieuwigheid in deze editie was dat het parcours van de tweede van de twee sprintwedstrijden in omgekeerde richting werd verreden.

Tijdens de halfuur durende kwalificatie werd al vlug duidelijk dat het niveau in deze editie opnieuw erg hoog lag. De rondetijden op het Worldkarts-parcours gingen al snel richting 44" en zelfs eronder, met minieme verschillen in de voorste gelederen. Toch staken Team Botteldoorn, Kinepolis en F1 Café er ietwat bovenuit en was het na de kwalificatie duidelijk dat zij onderling de podiumplaatsen zouden verdelen.

Met reeds twee zeges en een tweede plaats in deze wedstrijd kwam F1 Café als topfavoriet aan de start. Toch moesten ze in de eerste wedstrijd van anderhalf uur vrede nemen met de derde plaats, achter Team Botteldoorn en winnaar Kinepolis. Senna Racing werd vierde voor de Petrolheads en SD Metaal.

Volgens de WTCC-formule gingen de eerste zes teams uit de eerste wedstrijd in omgekeerde volgorde van start tijdens de tweede strijd van anderhalf uur. Bijkomende nieuwigheid was dat het parcours dit keer in omgekeerde richting werd verreden. Na enkele rondjes achter de 'pacekart', om het mogelijk nog uitdagender circuit gewoon te worden, kon de strijd om de eindoverwinning worden verdergezet. Senna Racing, Petrolheads en SD Metaal moesten al vlug plaats ruimen voor de eerste drie teams uit de eerste wedstrijd, die nu na hen van start waren gegaan. Uiteindelijk ging Team Botteldoorn met de overwinning lopen en de bijhorende 120 punten, wat hen ook de eindzege opleverde. F1 Café werd dit keer tweede maar moest in de einduitslag toch de duimen leggen voor Kinepolis, dat derde werd in de tweede wedstrijd.

In de strijd om de vierde plaats haalden de Petrolheads het uiteindelijk van Senna Racing, SD Metaal werd zesde voor Ultimi en ARD Service. In de (Oost-Vlaamse) strijd voor de negende en voorlaatste plaats klopte Celopi Racing, met oa. rallypiloten Christophe Panis en Bjorn Reruyter het team Quasi Vertigo met oa. Nick Hoens.

Achteraf werd nog gezellig nagekaart en leek iedereen erg te spreken over de nieuwe formule, aangezien het parcours in omgekeerde richting erg in de smaak viel. Bij deze willen we nog graag alle deelnemers bedanken voor hun deelname en de sportieve strijd alsook de Worldkarts-crew om alles in goede banen te leiden!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws