www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

RS Moorslede: Andy Lefevere klopt WRC's bij R4-debuut
18.03.2013 - 21:04, jdh - foto bonte

Andy Lefevere heeft een tumultueuze Rallysprint van Moorslede gewonnen. Bij zijn debuut met de Mitsubishi Lancer Evo X R4 was hij meteen sneller dan de Impreza WRC's van Bert Cornelis en Paul Lietaer. Stijn Vandaele (Lancer Evo 6) zegevierde in Divisie 1-2, Danny Kerkhof (BMW E21) won bij de Historics.

Koude, wind en af en toe een regenbui: de 12de editie van de Rallysprint van Moorslede werd niet in de beste weersomstandigheden gereden. Dat had meteen ook impact op het wedstrijdverloop want de ene na de andere sortie volgde elkaar op, met veel vertragingen tot gevolg. Na een zware sortie van Pieter Breda (BMW M3) in de derde ronde werd uiteindelijk beslist de wedstrijd te staken, zodat de Historics maar twee van de vier geplande ronden konden afwerken.

Bij de moderne wagens toonde Andy Lefevere dat hij zijn nieuwe Mitsubishi Lancer Evo X snel onder de knie had. De WRC's van Cornelis en Lietaer werden meteen op achterstand gezet en kregen de kloof niet meer gedicht in de resterende rondes. Integendeel, Lefevere liep verder weg in de tweede 'regenronde'. Uiteindelijk won Lefevere met 8" voorsprong van Cornelis, Lietaer moest 15" toegeven. Claude Bal (Lancer Evo X R4) werd vierde op 28" van de winnaar terwijl Lorenzo Bossu, dankzij oa. een scratch in de tweede ronde, vijfde algemeen werd op 41". Thuisrijder Bert Coene reed bij zijn Evo X R4-debuut naar de zesde plaats, voor de Lancers van Rigole (Evo X) en Vandaele (Evo 6). Steven Dolfen (Clio KC) zegevierde in F2 terwijl de Fransman Lantoine (Subaru Impreza) de top-10 afsloot.

In Divisie 1-2 was Stijn Vandaele (Lancer Evo 6) de snelste, hij ging in het Philcars-kamp Piet Declercq (Lancer Evo 8) met 18" vooraf. T'Joens (Impreza) werd derde voor Hoorne (BMW E30) en Denys (Clio), die zich mooi in de top-15 nestelden.

Bij de Historics werd uitgekeken naar een onderlinge Escort BDA-strijd tussen Didier Vanwijnsberghe en Geert Vandoorne, bijgestaan door de burgemeester van Moorslede. Vanwijnsberghe kreeg echter één minuut straftijd toegekend terwijl Vandoorne niet verder kwam dan een vierde plaats. Danny 'Euroshop' Kerkhof bevestigde zijn progressie met een nieuwe zege. Met zijn BMW E21 had hij 7" voorsprong op Tom Tygat in de Transeurope.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws