www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alain Penasse Team manager van Hyundai in het WRC
01.04.2013 - 18:25, persbericht bfo-brc.be

Dat de Belgen hoog aangeschreven staan in het Wereldkampioenschap Rally blijkt vandaag nog maar eens. In 2014 maakt Hyundai zijn comeback in het Wereldkampioenschap met de i20 WRC. Nadat eerder Michel Nandan werd aangesteld als Team Principal, lekte vandaag uit dat Alain Penasse aangetrokken is als Team Manager van de formatie van de Koreaanse constructeur.

Alain Penasse kent het WRC en de rallysport in het algemeen in al zijn facetten. In het verleden was hij actief als assistant Team Manager van Toyota Team Europe, als manager van diverse toppiloten, waaronder Freddy Loix en Urmo Aava, als mede-organisator van Rally Ireland, als coŲrdinator van BF Goodrich en Michelin, als organisator van diverse VIP-events in het kader van het Wereldkampioenschap, onder andere voor Marlboro en tal van fabrieksteams, enz. Recent werd de Geko Ypres Rally, waarvan Alain Penasse via vzw Superstage de organisatie leidt, nog bekroond met het beste rapport van het voorbije seizoen in het IRC. En natuurlijk is Alain Penasse, samen met Chris Courteyn, actief als promotor van het BFO Belgian Rally Championship.

Het leiden van de WRC-formatie van Hyundai wordt ongetwijfeld een nieuwe uitdaging voor onze landgenoot. In het verleden werkten Alain en Michel Nandan al samen in het rallyteam van hun gemeenschappelijke vriend Tchine en bij Peugeot Sport, toen Marlboro sponsor was van het WRC-team. Het ziet ernaar uit dat Hyundai ambitieus zijn WRC-programma voorbereidt en dat de i20 WRC zijn debuut zal maken in de Rally van Monte-Carlo 2014.

De aanstelling van Alain Penasse als Team Manager van Hyundai in het WRC betekent geenszins het einde van zijn engagement voor het BFO-BRC en de Geko Ypres Rally. De promotie van het Belgian Rally Championship zal verder aangestuurd worden, zoals de voorbije twee jaar, door Action4Events, het bedrijf dat daarvoor werd opgericht door Alain Penasse en Chris Courteyn.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws