www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Preview: Freddy Loix: "We zullen er staan"
04.04.2013 - 19:28, persbericht

Met hun overwinning in Landen, de eerste wedstrijd in het BFO-Belgian Rally Championship, maakten Freddy Loix en zijn copiloot Frédéric Miclotte de hooggespannen verwachtingen rond het BFO-Elitis team waar. Tijdens deze eerste rally bleek de Ford Focus WRC inderdaad perfect te zijn opgewassen voor zijn taak en legden piloten én de wagen een haast foutloos parcours af. Met de ervaring uit de eerste wedstrijd uit het Belgisch Kampioenschap zijn de techniekers van 2C Compétition aan de slag gegaan met het verder afstellen van de Ford WRC. Freddy en Frédéric hebben vandaag de wagen opnieuw uitgebreid kunnen testen tijdens privé testritten in het Noorden van Frankrijk.

“De rally in Landen heeft ons veel geleerd over de wagen” aldus Freddy. “We weten dat de Ford Focus WRC een krachtige en performante machine is, maar de wagen is maar zo goed als zijn afstelling en zijn piloot en copiloot. Een goede afstelling zal cruciaal zijn in de rally van Tielt, want het zeer technische parcours laat geen fouten toe. De wegen zijn er smaller dan in Landen en haast elke weg wordt wel omzoomd door een diepe gracht langs beide kanten. Het parcours vergeeft geen enkele fout. Frederic en ik zullen de Ford nog uitgebreid aan de tand voelen tijdens een privé testsessie. We zullen er staan.”

De tweede wedstrijd in het BFO-Belgian Rally Championship vindt plaats in Tielt, tijdens de 40ste TAC Rally op zaterdag 6 april. De Tieltse Automobiel Club heeft van deze jubileum editie een mooie, maar ook veeleisende wedstrijd gemaakt. Maar liefst 16 klassementsproeven over 176km staan er zaterdag op het programma vooraleer de winnaar van de wedstrijd bekend zal zijn.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws