www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Preview: Hermen Kobus wil duel aangaan met Verschueren
04.04.2013 - 19:34, persbericht

Na de Rally van Haspengouw wordt zaterdag de tweede wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship verreden in het West-Vlaamse Tielt. De compacte wedstrijd telt 16 klassementsproeven, goed voor 175 km tegen de chrono, op een type asfalt dat verraderlijk glad is. Hermen Kobus en Erik de Wild verschijnen aan de start met hun Ford Fiesta Super 2000. De vice-kampioen van Nederland is ambitieus en mikt op een top 5.

De voorbije winter werd de Ford Fiesta Super 2000 van de piloot uit Lichtenvoorde extra grondig geprepareerd om de jacht op de Belgische titel in Klasse 2 in te zetten. "In Nederland werden we vorig jaar, tussen een pak World Rally Cars, tweede in het kampioenschap met onze Fiesta S2000. De proeven in ons land zijn echter niet ideaal voor een atmosferische tweeliter en we reden een seizoen zonder referentie in Super 2000," vertelt Hermen. "Daarom kiezen we dit jaar voor het Belgisch kampioenschap, waar we kunnen strijden tegen kleppers als Vincent Verschueren, Melissa Debackere en Tuur Vanden Abeele met gelijkaardige Super 2000's. Ik hou ook van de bochtige en technische rallyproeven in BelgiŽ. Als piloot kan ik op deze proeven nog progressie maken. Technisch werd de Fiesta S2000, mede dankzij een inspanning van M-Sport, voorzien van een nieuwe motor met de allerlaatste evoluties en een andere versnellingsbak."

De eerste test met de Fiesta S2000 in de Tank S Rallysprint gaf Hermen een pak vertrouwen. "We rijden dit seizoen met Kumho banden en we gebruikten de sprint om het bandengamma te leren kennen. Het resultaat was bijzonder overtuigend. Kumho heeft een ruime variatie compounds en de wangen zijn soepel, waardoor de Fiesta veel grip had. Die banden lijken me ideaal voor het gladde asfalt in Tielt. Ik ken de proeven nog van mijn deelname in 2011, toen ik tot de laatste proef in gevecht was met Kevin Demaerschalck."

Ook deze keer belooft het een pittig duel der kampioenen te worden... "Ik heb veel respect en bewondering voor Vincent Verschueren, die enorm snel is met zijn VW Polo Super 2000. Ik leerde hem trouwens vorig jaar beter kennen tijdens de BFO Academy. Het is duidelijk dat ik het duel met Vincent, Belgisch kampioen in onze klasse, aan wil gaan in Tielt!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws