www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC BFO Award: De Ridder verrast in zijn derde rally
07.04.2013 - 14:06, persbericht

De BFO Award bekroont na elke wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship, de jongere die zich in de kijker reed of een bijzondere prestatie leverde. Met een tweede plaats in het Junior klassement leverde Guillaume De Ridder die uitzonderlijke prestatie in de ogen van de jury. De 20-jarige piloot uit Nijvel reed in Tielt immers pas zijn derde rally ooit.

Dat Guillaume De Ridder gemotiveerd is, bleek al in de Rally van Haspengouw. Bovendien schreef hij zich in voor het opleidingsprogramma Future Stars, zodat hij een jaar lang begeleid zal worden door toppers uit de Belgische rallywereld. In de TAC Rally reed De Ridder een erg verstandige en vooral foutloze wedstrijd.

"Ik heb jarenlang karting gereden en dit seizoen ben ik overgestapt naar de rallysport, nadat ik de rallywagen van RaphaŽl Venant, mijn mecanicien in karting, eens mocht testen. Rally is heel wat anders dan circuit, maar ik kan toch wel profiteren van mijn ervaring in karting bij het remmen, het zoeken van de ideale lijn en het aanhouden van de snelheid in de bochten. Ik maakte mijn debuut in de Rally van Haspengouw en deze keer, in Tielt, kreeg ik een heel ander parcours voor de wielen. De West-Vlaamse rallywegen zijn heel specifiek. Het was de eerste keer dat ik op dermate glad asfalt reed. In rally is het belangrijk om stelselmatig te leren en je eigen ritme te zoeken. Daarvoor kan ik rekenen op de hulp van mijn ervaren copiloot Guy Burniat. In de slotfase kwam Tom Van Rompuy nog aandringen voor de tweede plaats bij de Juniors, maar die aanval kon ik afweren. Ik ben heel blij met de tweede plaats achter Ghislain de Mevius, een piloot met veel meer ervaring. Onze volgende wedstrijd is de Rally van WalloniŽ, tevens de eerste manche van de Ford Fiesta SportTrophy," vertelt Guillaume De Ridder.

Als laureaat van de BFO Award mag Guillaume De Ridder gratis starten in de Rally van WalloniŽ en in de loop van het seizoen deelnemen aan de BFO Academy.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws