www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review Verschueren: "Op de limiet van start tot finish"
07.04.2013 - 17:17, persbericht

De tweede manche van het BFO Belgian Rally Championship, de TAC Rally, werd gedomineerd door Freddy Loix. De toeschouwers werden vooral geboeid door de fantastische strijd voor de derde podiumplaats. Het werd een gevecht tussen WRC's en Super 2000's, waarbij van de eerste tot de laatste meter op de limiet gestreden werd. Vincent Verschueren eindigde op de vijfde plaats met zijn vertrouwde VW Polo S2000 geprepareerd door GoDrive.

Na de eerste lus van vier proeven was het voor iedereen duidelijk dat de atmosferische tweeliters weer een hoofdrol zouden opeisen in de TAC Rally. Vincent Verschueren stond op de 5de plaats, amper 4" achter de Fabia WRC van David Bonjean, maar wel aan de leiding in Klasse 2. "Wat een start van de wedstrijd," lachte de Belgische kampioen in S2000. "Het tempo ligt verschrikkelijk hoog. Als we de ganse dag zo moeten aanvallen, dan ga ik vanavond heel goed slapen! De proeven liggen er trouwens erg glad bij. Het is al een tijdje droog weer, waardoor er veel stof op de baan ligt."

In de tweede ronde stak Vincent nog een tandje bij. De VW Polo S2000 nam de maat van de WRC's van Bonjean en Cornelis en stootte door naar een virtuele derde plaats algemeen. Maar, in de tweede helft van de wedstrijd vond Melissa Debackere steeds beter haar draai in de 207 S2000, waarna ook Hermen Kobus in de slotfase alle registers open trok. Zo moest Vincent Verschueren tevreden zijn met de derde plaats in Klasse 2, als vijfde algemeen. In het kampioenschap rukt de VW-piloot wel op naar de tweede plaats, achter de ongenaakbare Freddy Loix.

"Echt, ik heb alles uit onze VW Polo S2000 geperst. Sneller ging niet meer. Ik heb maximaal aangevallen," vertelde Vincent na de finish. "In de snelle waaiers zaten we echt op de limiet en ook in de haakse situaties hebben we op de volledige rally niets laten liggen. Het niveau lag bijzonder hoog, vandaag in Tielt. Petje af voor Melissa, die de wedstrijd van haar leven heeft gereden. Het zal nog een spannend seizoen worden!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws