www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Junior BRC: Ghislain de Mévius neemt de leiding
07.04.2013 - 17:29, persbericht

De tweede manche van het Junior Belgian Rally Championship bewees eens te meer dat het een boeiende titelstrijd zal worden tussen de jonge Belgische rallytalenten. De snelste tijden op de proeven werden verdeeld onder maar liefst vier piloten met wagens van drie verschillende merken.

Het eerste deel van de wedstrijd werd gedomineerd door Polle Geusens, die zijn overwinning in de Rally van Haspengouw leek te bevestigen. Maar, het parcours bleef verraderlijk.

"De auto op de baan houden is op dit parcours niet evident. Zelfs wanneer je het tempo laat zakken, is een foutje op het gladde asfalt snel gemaakt," vertelde de Limburger na de eerste 8 proeven. Twee proeven verder was het inderdaad gebeurd. Geusens liet zich in een snelle waaier verrassen... Dankzij de 6 snelste tijden in R2 blijft Geusens wel tweede in de tussenstand.

Ghislain de Mevius, die al twee snelste tijden op zijn naam had gezet toen Geusens nog in koers was, liet de kans niet liggen. Bij zijn eerste deelname aan de TAC Rally, reed de zoon van Grégoire een foutloze wedstrijd, bekroond met 7 snelste tijden en de maximale 20 punten.

"Op dit parcours was pure power minder belangrijk, want het asfalt bood erg weinig grip. Ik ging iets te voorzichtig van start op de eerste proeven, waardoor Polle een kloof kon slaan, maar daarna draaiden we met de Renault Twingo R2 vergelijkbare tijden," vertelde de winnaar en de nieuwe leider in de tussenstand.

Guillaume De Ridder werd knap 2de in zijn derde rally ooit, maar ook Tom Van Rompuy vond zijn draai in Tielt, want de Antwerpenaar klokte zijn eerste twee snelste tijden en werd mooi derde in het spoor van de Ridder. Ook Ludovic Sougnez scoorde een snelste tijd, maar op de volgende proef liet de jonge Ford-piloot zich verrassen.

Jamie Brown, Joachim Wagemans en Bjorn Deruyter scoorden de overige punten in Tielt, waar Mathias Boon opnieuw door mechanische pech werd uitgeschakeld. Deze keer brak een gasklep in de allereerste bocht.

Kampioenschap :
1. Ghislain de Mevius 39 punten
2. Geusens 31
3. Samuel Robert 23
4. Guillaume De Ridder 20
5. Thibault Radoux 16
5. Jamie Brown (GB) 16
5. Tom Van Rompuy 16
8. Ludovic Sougnez 11
9. Simon Larsen (DK) 8
9. Joachim Wagemans 8
11. Bjorn Deruyter 6
12. Mathias Boon 3
13. Pierre-Julien Kaufmann 1

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws