www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Criterium: Eerste algemene zege voor Kurt Braeckevelt
07.04.2013 - 19:11, jdh

Zoals aangekondigd draaide de tweede manche van het RACB Rally Criterium uit op een ware BMW-strijd. Net als in Landen gingen Franky Boulat en Wim Lootens als favorieten van start maar dit keer kregen ze met oa. Kurt Braeckevelt en Cris Algoedt enkele tegenstanders die voorheen voor de nationale wedstrijd kozen.

Voor eigen volk nam Wim Lootens de beste start. Franky Boulat liet echter niet begaan en bleef Lootens op de hielen zitten tot aan KP 7. Lootens moest net voor de tweede doortocht op KP Oosthoek zijn M3 aan de kant parkeren met een kapotte versnellingsbak terwijl Boulat op die proef één van de vele grachten opzocht. Kurt Braeckevelt kon zo de leiding overnemen en controleerde zijn voorsprong van een halve minuut op Vincent Vermeeren (Lancer Evo 9). Uiteindelijk mocht de Oostrozebekenaar zijn eerste algemene rally-overwinning vieren met 21.5" voorsprong op Vermeeren.

Markus Meyer reed zich opnieuw in de kijker bij zijn tweede TAC-deelname en was goed op weg naar de derde podiumplaats maar tijdsverlies op de laatste proef deed hem nog naar de vijfde stek terugvallen. Cris Algoedt (BMW M3) mocht zo in extremis mee op het podium terwijl thuisrijder Chris Dobbelaere (Opel Kadett) opschoof naar de vierde plaats. Daarachter werd een mooie strijd geleverd tussen een resem Subaru's. Xavier Lannoo haalde het nipt van Stefaan T'Joens, wat verderop klopte Jan Vandenberghe Pedro Cappelle. Door het verdwijnen van de BMW's van Brecht Hoorne (9de maar wagen te licht bevonden door RACB) en Marc Maertens (6de) uit de einduitslag werd Bjorn Renier (Renault Clio) nog tiende.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws