www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Criterium Review: Celopi Racing beleeft toprally
08.04.2013 - 19:16, persbericht - foto simon panis

Zaterdag 6 april kwam CELOPI Racing net als vorig jaar aan de start van het Criterium in de TAC Rally. Na een goede test op de voorafgaande shakedown werd samen met stand-in copiloot Jeroen besloten om vooral een goed ritme te rijden en de finish te bereiken. Uiteraard is dat in en rond Tielt makkelijker gezegd dan gedaan, want het asfalt is er bij momenten bijzonder glad en het minste foutje wordt afgestraft met een grachtavontuur..

“De eerste twee proeven verliepen vlot voor ons en de tijden bleken goed, dus dit gaf meteen vertrouwen” aldus piloot Christophe. De kleine 106 voelde zich vooral in zijn element op de technische en verraderlijke proef van Oosthoek, dit bleek ook uit de volgende passage waar het tempo nog werd opgedreven. De Peugeot 106 gaf geen krimp en foutjes werden niet gemaakt. Met nog vier proeven voor de boeg liep alles perfect naar wens. De laatste ronde werd nog eens stevig doorgereden op proef Schuiferskapelle alvorens grote risico’s te vermijden tijdens de 3 laatste proeven. “Echt aanvallen was niet meer nodig, want onze klassezege kwam niet meer in gevaar. Toch vond ik het belangrijk het goede ritme te behouden om geen fouten meer te maken”.

De rally werd in schoonheid afgesloten met een spectaculaire doortocht aan de finish van proef Poelberg. Zowel bij de piloten als bij de toeschouwers was er een grote smile te zien want op het eindpodium kregen we te horen dat we naast de zege in klasse 11 ook als 13de algemeen werden afgevlagd! “Christophe heeft echt een perfecte rally gereden: snel maar vooral foutloos, wat geen sinecure was op het verraderlijke parcours. Wanneer je stilletjes hoopt op de top-20 is een 13de plaats echt wel een schitterend resultaat, zeker met een kleine groep N!”, aldus Jeroen.

Een woordje van dank aan Philcars voor een topservice, aan de toeschouwers voor de vele aanmoedigingen en uiteraard aan de sponsors! Wij trachten nu budget te verzamelen om ons later op het seizoen eens te meten in het Junior kampioenschap, fingers crossed!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws