www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

TAC Review: Gemiste kans voor Robert Droogmans
08.04.2013 - 23:37, persbericht

De deelname van het Astrum Retro Team aan de TAC Rally, de tweede manche van het Yokohama Belgian Historic Rally Championship, was van korte duur na een schuiver op de derde klassementsproef.

De TAC Rally begon voor Robert Droogmans en copiloot Johnny Vangrieken uitstekend met een besttijd op de openingsproef. Didier Vanwijnsberghe kon wel even tegenprikken op kp 2 ‘Ondank’, maar Robert behield wel 3.6 seconden bonus op zijn merkgenoot. “De wedstrijd is goed begonnen. Ik had verwacht dat Didier Vanwijnsberghe ons op de eerste proeven slaag zou geven, maar onze tijden vallen goed mee,” aldus Robert Droogmans.

Helaas was de vreugde in het Astrum Retro Team was van korte duur, want even later werd op kp 3 ‘Oosthoek’ een sortie en opgave van Robert Droogmans gemeld. “Ik heb me laten verrassen door grind op de baan. Heel stom, want we zijn gewoon traag met de voorwielen de gracht ingeschoven. Spijtig genoeg stond er op die plaats bijna geen volk en konden ze ons niet uitduwen. Met een tiental mensen was het wellicht gelukt, maar nu hebben we het na een vijftal minuten opgegeven, want het was zinloos.”

De ontgoocheling was erg groot bij de meervoudige Belgische rallykampioen. “Ik ben zwaar ontgoocheld. Als je voluit aanvalt en er dan zwaar afgaat, dan weet je dat dit kan gebeuren. Maar op deze manier… ,” baalde Robert. “Voor ons is dit een gemiste kans! Niet alleen is er het puntenverlies voor de Belgische titel, maar ook met het oog op Ieper is dit een tegenvaller. We denken eraan om deel te nemen in de FIA wedstrijd. Onze Escort is uitgerust met een motor op carburatie, terwijl Didier Vanwijnsberghe reeds over een injectiemotor beschikt. Hier hadden we eens kunnen zien wat er nog moest gebeuren om competitief te zijn. Spijtig, want nu zullen we Didier niet meer tegenkomen voor Ieper.”

Volgende afspraak met het duo Droogmans-Vangrieken en het Astrum Retro Team in Jambes (Namen) voor de Rallye de Wallonie van 26 tot 28 april.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws