www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

TAC Review: Polle Geusens verlaat Tielt met dubbel gevoel
09.04.2013 - 19:03, persbericht

Afgelopen zaterdag werd in het West-vlaamse Tielt de start gegeven van de 40ste TAC Rally, ook meteen de 2de manche van de Junior Belgian Rally Championship. Na zijn mooie overwinning in de Rally van Haspengouw begon Polle vol vertrouwen aan de wedstrijd, dat bleek meteen uit de 4 besttijden die hij realiseerde in de eerste ronde van de rally. Dit gaf hem al een mooie voorsprong van bijna 30sec op de eerste volgende Junior. Tijdens de service werd dan ook met het team beslist om het tempo een klein beetje te laten zakken maar toch geconcentreerd te blijven, geen gemakkelijke taak voor iemand met weinig ervaring.

ďIn de eerste ronde hebben we al een verschil kunnen maken met Ghislain de Mevius en de anderen, ook omdat Matthias Boon jammer genoeg op de eerste KP al uit de wedstrijd was. Nu geconcentreerd blijven en niks forceren, maar ik ga liever voluit dat is veel gemakkelijker.Ē lachte Polle. Ronde 2 werd afgesloten met 2 besttijden in de klasse, ondanks dat op de laatste klassementsproef van die ronde er een probleem opdook met de remdruk, aan de finish bleek een remleiding achteraan beschadigd te zijn. Dit werd tijdens de service hersteld en de 3de ronde kon worden aangevat. Die ronde begon met een mooie 2de tijd in de klasse op nog geen halve seconde achter de Mevius, het ideale tempo was gevonden. Op de tweede klassementsproef ging het echter helemaal fout toen Polle in een snelle bochtencombinatie net iets te ver op het grind in de buitenkant van een bocht terecht kwam en zo weggleed tegen enkele pallets langs de kant van de weg en vervolgens ook nog een verlichtingspaal raakte. Een jammer bruusk einde aan de mooie wedstrijd die tot dan gereden was.

ďHet was de derde keer dat we daar passeerde en ik ging een fractie te snel de linkse bocht in waardoor de wagen achteraan een beetje uitbrak, dat corrigeerde ik nog maar kwam net te ver op het grind aan de buitenkant van de rechterbocht erna. De wagen schoof op de pallets met alle gevolgen van dien. Eerst en vooral ben ik blij dat mijn co en ik beiden niks hebben, het was toch een serieuze impact. Ook wil ik de veiligheidsmensen en geneeskundigen bedanken voor de goede hulp, dan zie je pas wat deze mensen kunnen betekenen. Onze CitroŽn C2 ziet er wel niet al te best meer uit en we hopen dat we bijkomend budget kunnen vinden om de schade tijdig te herstellen en aan de start kunnen staan in de Rallye de Wallonie binnen 3 weken.Ē

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws