www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Groeiend succes voor de Rally Invitation Club
17.04.2013 - 17:34, persbericht

Net zoals de voorbije jaren kan de Geko Ypres Rally een aantal overnachtingen bij inwoners van de Ieperse regio aanbieden aan een aantal buitenlandse amateurteams, de uitgelezen mogelijkheid voor de inwoners en de teams om elkaar beter te leren kennen. Dit gratis verblijf voor amateurteams is mogelijk dank zij de Ypres Rally Invitation Club.

De Rally Invitation Club, opgericht in 1993, heeft een coŲrdinerende rol tussen de teams en de inwoners en draagt zo in grote mate bij tot het succes en de magie van de rally. Binnen onze organisatie hebben we daarom een groep mensen die zich bezighoudt met het vinden van enthousiaste gastgezinnen die een slaapplaats aanbieden aan de amateurteams.

Twintig jaar na de start is de RIC nog altijd springlevend. Meer nog: dit mooie initiatief groeit nog altijd. Momenteel komen gastgezinnen zich nog altijd spontaan aanmelden om gratis logies aan te bieden aan teams en piloten. Dit unieke concept is gebaseerd op de zeer hechte en intense band tussen de Ieperse bevolking en de Ieperse rally. Doorheen de jaren zijn veel mooie en sterke vriendschappen tussen teams en inwoners ontstaan en dat is wat de Geko Ypres Rally zo mooi en populair maakt.

De inschrijvingen voor de Geko Ypres Rally 2013 gaan open vanaf vrijdag 26 april. Vanaf deze dag kunnen geÔnteresseerde teams en piloten zich inschrijven via het inschrijvingsformulier dat gevonden kan worden op de website www.gekoypresrally.com. Piloten die wensen deel te nemen aan de Geko Ypres Rally moeten deze ingevulde formulieren versturen aan de organisatoren. Woensdag 12 juni om 24 uur worden de inschrijvingen volledig afgesloten. Het originele inschrijvingsformulier moet bij de organisatoren ten laatste op maandag 17 juni toegekomen zijn.

De organisatoren van de Geko Ypres Rally wijzen er nog eens op dat een absoluut maximum van 125 wagens toegelaten wordt. Enkel volledig ingevulde inschrijvingen zullen weerhouden worden door de organisatoren. De deelnemers aan het Belgian Junior Rally Championship krijgen een speciale korting.

Vanaf volgende week wordt het reglement online gezet via onze website www.gekoypresrally.com maar de organisatie wenst er nog eens speciaal de aandacht op te vestigen dat de verkenningen dit jaar doorgaan op woensdag 26 juni en donderdag 27 juni om zo tegemoet te komen aan de budgetbeperkingen van de teams.

Parallel met de Geko Ypres Rally wordt hetzelfde weekend traditiegetrouw ook de Ypres Historic Rally powered by CONXION verreden. Dertien klassementsproeven lang strijden piloten aan het stuur van legendarische rallywagens voor de overwinning in deze nevenwedstrijd van de Geko Ypres Rally. De Ypres Historic Rally powered by CONXION, maakt deel uit van het Europees Historic kampioenschap en het YOKOHAMA Belgisch Historic kampioenschap. Sinds de allereerste editie van de Ypres Historic Rally, gewonnen in 1993 door Geoffrey Crabtree in een Porsche, stonden tal van grote namen op het podium.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws