www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Preview: Loix maakt zich op voor strijd met Duval
23.04.2013 - 19:14, persbericht

Bijna 3 weken na hun overwinning in Tielt maken Freddy Loix en alle medewerkers van het BFO-Elitis Rallyteam zich klaar voor alweer een jubileumeditie van één van de 8 schitterende rally’s die het Belgisch Rally Kampioenschap rijk is. De 30e editie van de Rallye de Wallonië start dit weekend in hartje Namen en belooft 3 dagen van spanning, sensatie en mooie momenten.

Freddy en Frédéric reden een foutloos parcours in Tielt en bleven er gevrijwaard van enig technisch probleem. De wagen en het team blijken meer dan ooit perfect op elkaar afgestemd. Toch blijft het team niet op zijn lauweren rusten en wordt er telkens verder gesleuteld aan de wagen en gaan Freddy en Frédéric ook deze donderdag opnieuw de baan op voor een hele dag aan privé testritten in de buurt van Couvin. Niets wordt aan het toeval overgehouden. “We hebben inderdaad een hele mooie en incidentenvrije wedstrijd gereden tijdens de TAC Rally in Tielt. Dit wil echter niet zeggen dat we meteen tevreden moeten zijn met onszelf. We blijven aan de wagen sleutelen. Elk parcours is anders en dus ook de setting van de wagen.” aldus Freddy.

De Rallye de Wallonië belooft in vele opzichten een spannende wedstrijd te worden. Niet alleen moeten wagen en piloot bewijzen dat ze 3 dagen lang op topniveau kunnen rijden, Freddy krijgt er ook een geduchte tegenstander bij. Niemand minder dan François Duval heeft besloten om er zijn comeback te maken in de rally en er zich voor te bereiden voor een terugkeer naar het WRC. François Duval verschijnt aan de start in een Mini WRC. Hoewel François Duval heeft aangegeven niet zozeer de strijd te willen aangaan met Freddy Loix, kan het niet anders dan dat beide piloten geen duimbreed zullen wijken voor elkaar en voor elk punt zullen vechten.

Freddy kijkt alvast erg uit naar de wedstrijd; “De terugkomst van François in de rally is zeer goed nieuws. Ik ben dan ook blij dat hij de Rallye de Wallonië heeft uitgekozen als eerste wedstrijd. François is een steengoede en razendsnelle piloot. Indien we beiden gevrijwaard blijven van mechanische pech zal het wel eens een mooie en vooral spannende wedstrijd kunnen worden. Ik heb er nog geen enkele keer kunnen winnen en tracht daar komende weekend uiteraard verandering in te brengen. De toeschouwers zullen waar voor hun geld krijgen!”.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws