www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Preview: Hermen Kobus met korte bak in Fiesta
25.04.2013 - 21:12, persbericht

Drie dagen rally op hoog niveau, dat staat Hermen Kobus en Erik de Wild dit weekend te wachten in de 30ste editie van de Rally van WalloniŽ, de derde wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship. In de TAC Rally bewees de Nederlandse vice-kampioen zijn talent door op de allerlaatste proef de maat te nemen van de Belgische kampioen Super 2000, Vincent Verschueren.

Hermen Kobus en Erik de Wild verkenden afgelopen zondag de proeven van deze Rally van WalloniŽ, een van de mooiste wedstrijden op de Belgische kalender. "We hebben de verkenningen op ťťn dag afgewerkt. Zondag zijn we om 5h30 vertrokken in Nijmegen en rond 8h30 stonden we in Namen. We hebben alle proeven twee keer verkend en twaalf uur later stond alles op notes. Ik kan je wel vertellen dat de proeven bijzonder snel zijn, met bovendien ontelbare blinde situaties. Ik denk dat ons notasysteem op dit parcours zeker goed tot zijn recht zal komen. Er zijn wel een paar proeven voor piloten met een groot hart, zoals de klassementsproef van Arbre. Die proef is razendsnel, bumpy, glad en de bomen staan heel dicht langs de baan. Het wordt een uitdagende rally," lacht Hermen.

Na de verkenningen was Hermen niet meer zo zeker over de technische keuze die gemaakt werd voor de transmissie van de Ford Fiesta Super 2000... "Na de TAC Rally is gebleken dat het sperdifferentieel vooraan te strak stond. Dat was de verklaring voor het moeilijk insturen van de wagen, behalve op de laatste proeven, toen ik veel agressiever reed om Vincent terug te pakken. Dat probleem is opgelost. Voor de Wallonie hebben we wel gekozen voor de korte verhoudingen in de versnellingsbak. Misschien niet de ideale keuze, want zo haalt de Fiesta S2000 slechts 170 km/h, maar als het regent is de handicap wellicht minder groot en op technische stroken kunnen we er een voordeel uit halen."

Het belooft weer een spannende strijd te worden met Melissa Debackere en Vincent Verschueren... "Echt, ik hoop dat de verschillen iets groter zijn in de Rally van WalloniŽ, want we hebben in Tielt de ganse dag op de limiet gereden. Vrijdagavond op de Citadel ga ik niet teveel risico's nemen, maar zaterdag zal ik meteen in de aanval gaan. De proeven op zaterdag zijn technischer. Zondag verwacht ik dat we met onze korte verhoudingen eventueel wat tijd zullen laten liggen. Ik ben echt benieuwd, want het niveau ligt erg hoog in BelgiŽ!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws