www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Rallye de Wallonie: Freddy Loix leider na tweede dag
27.04.2013 - 20:29, jdh - foto's tom buyse

Freddy Loix heeft de touwtjes stevig in handen in de 30ste Rallye de Wallonie. Nadat 'Fast Freddy' gisteren al de scratch reed op de showproef op de Citadel van Namen wist hij vandaag meer voorsprong te nemen op zijn concurrenten. Toch bleef het bijna de ganse dag spannend voorin. François Duval (Mini WRC) moest telkens maar enkele tellen per proef toegeven en wist zelfs enkele besttijden te noteren. Een lekke band voor 'Dudu' zorgde echter voor meer dan een minuut verlies waarmee meteen ook heel wat spanning uit de wedstrijd verdween. Loix heeft momenteel 1'14" voorsprong op Dennis Kuipers (Fiesta WRC), die wat tijd verloor door versnellingsbakproblemen. Na zijn lekke band volgt Duval op 1'20" van Loix.

Op ruime afstand van de leider heeft Bob De Jong (Lancer WRC) als vierde een handvol seconden voorsprong op David Bonjean (307 WRC), al blijft ook Stéphane Lhonnay (Octavia WRC) in de buurt. De eerste niet-WRC in het klassement is de VW Polo S2000 van Vincent Verschueren, die na de opgave van Kobus (Fiesta S2000) de leiding in de klasse overnam. Verschueren heeft slechts acht tellen voorsprong op Melissa Debackere (207 S2000). Princen (Lancer Evo X) en Van Parijs (Porsche 911 GT3) sluiten de voorlopige top-10 af. Anthony Martin (Lancer Evo 9) moest aan de kant met turboproblemen terwijl Guino Kenis (BMW Z4) op KP Natoye zwaar van de baan ging. Hij werd met breuken aan beide benen overgebracht naar het ziekenhuis, co-piloot Filip Goddé bleef ongedeerd.

Verderop in het klassement is vooral de strijd in de R2-klasse interessant. Xavier Baugnet (Peugeot 208 R2) reed er quasi de ganse dag aan de leiding maar na tijdsverlies op de laatste proef nam Cédric De Cecco (Peugeut 208 R2) de koppositie over, op de voet gevolgd door merkgenoot Ghislain de Mévius. De leider in het Junior-kampioenschap heeft op zijn beurt nog geen seconde bonus op Matthias Boon (Fabia R2). Als vierde in R2 heeft Arellano voorlopig de leiding in de Fiesta Trophy. Na de forfaits van oa. Droogmans en Bodson is Didier Vanwijnsberghe (Escort MK 2) vrij comfortabel leider in de Historic-klasse.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws