www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Rallye de Wallonie: Drie op drie voor Freddy Loix
28.04.2013 - 16:56, jdh - foto mares

Freddy Loix (Focus WRC) heeft na de rally's van Haspengouw en Tielt nu ook de Rallye de Wallonie op zijn naam geschreven. Dennis Kuipers (Fiesta WRC) werd ondanks een sortie nog tweede, François Duval (Mini WRC) moest zondagmorgen opgeven. David Bonjean (307 WRC) werd derde terwijl Vincent Verschueren (Polo S2000) de Super 2000-categorie won.

Eindelijk leek Freddy Loix wat tegenstand te krijgen in het Belgisch kampioenschap, na twee vrij makkelijke zeges in Landen en Tielt. De Focus-piloot werd op zaterdag op de hielen gezeten door zowel François Duval als Dennis Kuipers maar 'Fast Freddy' echt bedreigen lukte niet. De spanning verdween vrijwel helemaal uit de wedstrijd toen Duval tijd verloor door een lekke band en Kuipers schakelproblemen kende.

Ook een mooi duel voor de tweede plaats zat er niet in want zondagmorgen moest Duval opgeven met elektronische problemen bij het verlaten van het servicepark. Kuipers wist Loix nog een besttijd te ontfutselen maar ging daarna van de baan met twee minuten tijdsverlies tot gevolg. Zijn tweede plaats en de volle put punten voor het Nederlands kampioenschap kwamen echter niet in het gedrang.

Daarachter werd nog een mooie strijd geleverd voor de resterende podiumplaats tussen de WRC's van Bonjean, De Jong en Lhonnay. Bonjean (307 WRC) haalde het met 17" van De Jong (Lancer WRC), Lhonnay (Octavia WRC) strandde ondanks een scratch op de slotproef op 3" van De Jong.

Na de opgave van Hermen Kobus (Fiesta S2000, technische problemen) nam Vincent Verschueren (Polo S2000) gisteren de leiding in de Super 2000-klasse. Net als in Tielt kwam Melissa Debackere (207 S2000) echter gevaarlijk opzetten naar het einde toe. De Wervikse nam vandaag zelfs even de leiding maar werd dan achteruitgeslagen door een lekke band en een foutje. Verschueren werd zo zesde en eerste niet-WRC voor Kris Princen (Lancer Evo X). De winnaar in groep N ging maar nipt Debackere vooraf, Stéveny (C4 WRC) en GT-winnaar Van Parijs (Porsche 911 GT3) maakten de top-10 rond.

De F2-zege in Jambes ging naar Caren Burton (DS3 R3), eenzaam winnaar van de Citroën Racing Trophy. Stéphane Hermanne (Fiat Punto) werd tweede en imponeerde terug door alle wagens uit de F2-categorie achter zich te laten. Tot zaterdagavond reed Xavier Baugnet (Peugeot 208 R2) er aan de leiding maar na een lekke band nam Cédric De Cecco, eveneens debuterend met een 208 R2, de leiding over. De Cecco werd op zondag van zijn dichtste belagers verlost: de Mévius (208 R2) brak de steun van de versnellingbak en Boon (Fabia R2) reed lek. Arelleno finishte zo als tweede in R2 en winnaar in de Fiesta Trophy, Baugnet werd nog derde. Daarachter reed Geusens (C2 R2 Max) naar de winst bij de Juniors voor Mickaël Bourgeois (208 R2) en Timo Van der Marel (Fiesta R2), die beloond werd met de BFO Award.

Bij de Historics leek Didier Vanwijnsberhge op weg naar een makkelijke overwinning maar de Escort-piloot moest vandaag aan de kant met een defecte fusé. Christophe Kerkhove (Porsche 911) won met ruime voorsprong van merkgenoot Patrick Mylleville.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws