www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Rallye de Wallonie Junior BRC: Polle Geusens profiteert
28.04.2013 - 17:49, persbericht

De Rally van WalloniŽ was boeiend en spannend op alle niveaus, niet in het minst in het Junior BRC. Door de komst van enkele referenties in R2, was het voor de jongeren een stuk lastiger om een snelste tijd op de tabellen te zetten. Maar, moeilijk gaat ook. Dat bewees Timo van der Marel door met zijn Ford Fiesta R2 meteen de scratch te realiseren op de Citadel vrijdagavond.

Zaterdag kwam Ghislain de Mevius op dreef. Ondanks het feit dat hij vooraf niet had getest met de Peugeot 208 R2, ging de leider in het Junior BRC vlot mee met de referenties Xavier Baugnet en Cťdric De Cecco. Door een lekke band zag Ghislain zaterdagavond zijn voorsprong op Matthias Boon echter plots verkleinen. Zondagochtend maakte de Mevius eerst een foutje, waardoor Matthias Boon hem kon passeren, waarna de Peugeot definitief uit de wedstrijd verdween met een afgebroken steun van de versnellingsbak.

Matthias Boon was niet tevreden met de leidersplaats in het Junior-klassement. De Skoda-piloot ging voluit voor de overwinning in R2. Maar, zijn jacht op de Peugeot van De Cecco eindigde met een lekke band op KP 22, Malonne: "Voor mij telde enkel de zege in R2. We gingen voluit en dan kan het gebeuren dat je lek rijdt bij het snijden. We hebben in elk geval een fantastisch weekend beleefd. De R2's van de verschillende merken waren aan elkaar gewaagd en het niveau lag erg hoog, want niemand liet steken vallen," lachte Boon.

Polle Geusens schoof zo door naar de leidersplaats en de Limburger liet de kans niet liggen om zijn tweede zege van het seizoen veilig te stellen in het Junior BRC, al had hij maar 12" over op MichaŽl Bourgeois met een 208 R2. "In het begin van de wedstrijd stond de auto veel te zacht afgeveerd. Na een aanpassing van de afstellingen ging het beter, maar toen was het verschil al gemaakt. Deze zege is beloning voor het harde werk van de voorbije weken, want op twee weken tijd bouwden we een nieuwe auto op na onze sortie in Tielt," vertelde Geusens, die opnieuw aan de leiding komt.

Timo van der Marel werd derde, voor Ludovic Sougnez en Matthias Boon. De snelste R1-piloot was Lucas Walbrecq met zijn Renault Twingo, voor merkgenoot Pierre-Julien Kaufmann.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws