www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Rallye de Wallonie: BFO Award voor Timo Van der Marel
28.04.2013 - 17:51, persbericht

Na elke wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship, bekroont de BFO Award een uitzonderlijk sterke prestatie van een jong rallytalent. De Rally van WalloniŽ had nogal wat verrassingen in petto in het Junior-kampioenschap. Aanvankelijk werd de strijd volledig gedomineerd door Ghislain de Mevius, maar een lekke band zaterdagavond werd gevolgd door een opgave zondagochtend. Matthias Boon eiste daarna de hoofdrol op, maar net toen hij de jacht had geopend op de leider in R2, Cťdric De Cecco, werd de Leuvenaar terug geslagen door een lekke band.

Wie zich niet op een foutje liet betrappen was Timo Van der Marel. De 22-jarige Nederlander kwam voor de derde keer aan de start in Namen, voor de eerste keer in het kader van de Ford Fiesta Sport Trophy. Daarin verraste hij topfavoriet Hugo Arellano, een serieuze referentie, en alle lokale specialisten. Bovendien realiseerde de zoon van Jan Van der Marel met zijn Fiesta R2 ťťn algemene scratch in R2, uitgerekend op de openingsproef op de Citadel vrijdagavond. Enkel door een straftijd wegens "overdreven snelheid" op een verbindingsrit verspeelde Van der Marel, de vorige twee jaren actief in de WRC Academy, de zege in Junior en strandde hij achter Polle Geusens en MickaŽl Bourgeois.

"De snelle proeven van de Rally van WalloniŽ zijn prachtig. Het niveau in het Junior-kampioenschap en in de Belgische Fiesta Trophy ligt erg hoog. Ik was het niet eens met de straftijd van 1'20" die we kregen, want uiteindelijk klokten we te laat in omdat de tijd voor de alternatieve verbinding erg kort berekend was. Ik was daardoor zo kwaad dat ik vandaag als een gek heb aangevallen om toch nog de Fiesta Trophy te winnen. Deze BFO Award is een ongelofelijke opsteker. We zullen er in de Sezoensrally zeker bij zijn," verklaarde de jonge Nederlander.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws