www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Rallye de Wallonie: Criterium-winst voor Franky Boulat
28.04.2013 - 19:13, jdh

Naast de nationale wedstrijd was op zondag ook het RACB Rally Criterium actief in de Rallye de Wallonie. Terwijl de nationale wedstrijd zo'n 130 deelnemers mocht ontvangen moest de derde Criterium-manche het slechts met een 35-tal deelnemers stellen.

Frťderic Jamoulle ging in de enige Lancer van het pak het snelst van start maar na twee besttijden moest hij het commando overlaten aan Franky Boulat (BMW M3). Nadat Jamoulle plots een halve minuut verloor op de tweede doortocht in Malonne kon Boulat met een comfortabele voorsprong richting finish rijden. De Antwerpenaar pakte na Haspengouw zijn tweede Criterium-zege van het seizoen. Jamoulle (Lancer Evo 7) werd tweede op 38", voormalig Fiesta Trophy-piloot Charles-Antoine Hastir (Fabia RS) mocht in extremis mee op het podium nadat Grignet (Clio) moest opgeven in de laatste proef.

Thonon (BMW) werd viere, Xavier Lannoo (Impreza) hield nipt de Civic van Thirifays achter zich. Stefaan T'Joens (Impreza) finishte als zevende en was 6" sneller dan Bjorn Renier (Clio) die dankzij oa. de klassezege voor Taymans (Fiesta ST, 9de) aan de leiding blijft in het Criterium. Stessy Gerstmans (Peugeot 106) sloot de top-10 af in deze Criterium-manche waarin slechts 23 wagens finishten.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws