www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Vincent Verschueren: "Fantastische strijd"
29.04.2013 - 19:26, persbericht

Na de prachtige strijd in Super 2000 in de TAC Rally, keek iedereen uit naar het vervolg in de Rally van Wallonië. Het vloeiende parcours in de omgeving van Namen is ideaal voor de atmosferische tweeliters en dat lieten ze opnieuw zien.

De snelste starter, Hermen Kobus, moest zijn wagen al vroeg in de wedstrijd met koelingsproblemen aan de kant zetten. Vincent Verschueren nam het commando over. De samenwerking met Stéphane Prévot bleek erg vlot te verlopen.

"Stéphane is een superkerel. We hebben ons goed geamuseerd tijdens de verkenningen. We zaten meteen op dezelfde golflengte tijdens de verkenningen. Dat gaf me veel vertrouwen, want het was de bevestiging dat mijn inschatting van de ideale lijn goed is," vertelde Vincent. "En in de wedstrijd zorgt Stéphane voor enorm veel rust in de auto. Het kan voor hem niet hard genoeg gaan!"

En dat het hard ging, bleek op het einde van de eerste dag. Vincent Verschueren klokte af als 7de algemeen, maar slechts 8" voor Melissa Debackere. "We hebben de ganse dag het maximum uit de VW Polo S2000 gehaald. Een paar keer zaten we misschien zelfs net over de limiet," lachte Vincent, die een momentje had in Natoye. "Het is fantastisch om voor elke seconde te strijden. Zo leer je om je grenzen te verleggen!"

De proeven op zondag waren nog sneller. Melissa Debackere nam even de leiding over, maar na een schuiver kwam Vincent Verschueren terug aan de leiding om die niet meer uit handen te geven. De VW-piloot behaalde niet alleen de overwinning in S2000, maar werd ook knap 6de algemeen, met enkel WRC's voor zich. "Het tempo lag verschrikkelijk hoog en het leek erop dat de auto van Melissa toch wat sneller was, want ik kon absoluut niet meer puren uit de Polo S2000, maar ook zij kreeg niet de kans gas terug te nemen. Pas na haar lekke band kon ik op de laatste proeven het tempo een beetje laten zakken. Het was een ongelofelijk spannende wedstrijd op hoog niveau. De max!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws