www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Hermen Kobus genekt door koelprobleem
29.04.2013 - 19:29, persbericht

Na zijn sterk optreden in de TAC Rally keek Hermen Kobus vol vertrouwen uit naar de Rally van Wallonië. De jonge piloot uit Lichtenvoorde reed zich meteen in de kijker met een vijfde tijd algemeen op de unieke showproef op de Citadel van Namen, waar vrijdagavond duizenden rallyliefhebbers genoten van het spektakel. De Ford Fiesta S2000 bevestigde zaterdag met een zesde plaats algemeen na vijf proeven, maar toen werd de sterke prestatie van Hermen Kobus en Erik de Wild door pech gestopt.

"Toen we aan de start stonden van de proef van Vedrin, kreeg ik een alarm op het dashboard. De temperatuur van het water was opgelopen tot 110 graden. Ik zette de koelvinnen aan en liet de waterpomp sneller draaien, maar de temperatuur daalde niet. Ik kon het risico niet nemen om de motor stuk te rijden. Daarom hebben we de wagen aan de kant gezet," vertelt Hermen, die nog altijd geen uitsluitsel heeft over de oorzaak van het probleem. "We denken dat het te maken heeft met de koelwaterpomp. Toen de motor weer afgekoeld was, functioneerde alles weer normaal. We zijn op eigen kracht terug naar het servicepark gereden."

Voor Hermen was het bijzonder zuur om op die manier te moeten opgeven. Op dat moment stond hij immers met zijn Ford Fiesta Super 2000 zesde algemeen, voor de andere S2000's van Vincent Verschueren en Melissa Debackere. "We hadden vooraf gekozen voor een hardere setting voor de schokdempers en ook de differentiëlen waren anders ingesteld. Het ging verrassend vlot. Bij de finish van de proef op de Citadel dacht ik dat we een matige tijd hadden gereden, maar we klokten er de snelste tijd in S2000 en een top 5 algemeen, tussen de WRC's! Ook zaterdagochtend namen we gemakkelijk afstand van Verschueren en Debackere. Ik reed op dat moment zeker nog niet voluit, want ik wilde tijdens de eerste ronde de proeven leren kennen. Er zat dit weekend in Namen zeker een topresultaat in."

Voor zijn kansen in het BFO Belgian Rally Championship is deze opgave een streep door de rekening, want met twee blanco scores in de eerste seizoenshelft moet Hermen Kobus rekenen op een dubbele opgave van Vincent of Melissa in de tweede helft van het seizoen. Alles blijft mogelijk en in elk geval wil Hermen zich in de Geko Ypres Rally meten met de absolute top in het Europees kampioenschap.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws