www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Wallonie Review: One-man-show van Burton in CitroŽn Trophy
29.04.2013 - 19:30, persbericht

Na de openingswedstrijd van de CITROňN RACING TROPHY BELUX in de Pflaz-Westrich Rally in Duitsland, ging het seizoen in eigen land definitief van start in de Rally van WalloniŽ. Het werd een one-man-show van Caren Burton, die de strijd bij de voortrekkers van start tot finish domineerde. Met een 13de plaats algemeen, als eerste bij de voorwielaandrijvers en natuurlijk als winnaar in Groep R, toonde Caren Burton nog maar eens het potentieel van de CitroŽn DS3 R3T.

"We hebben ons enorm goed geamuseerd dit weekend," lachte Caren. "Vooraf was er heel wat te doen over de R2's van de andere merken. Ik heb er een erezaak van gemaakt om iedereen te tonen dat de CitroŽn DS3 R3T de referentie blijft bij de voortrekkers. We hebben ons op de slotdag zelfs niet meer geconcentreerd op de strijd met de andere Gr.R's, maar eerder op de strijd met de 4x4 Gr.N's."

Armand Fumal eindigde logischerwijze op de tweede plaats in de CITROňN RACING TROPHY BELUX, zeker na zijn schuiver op de 16de klassementsproef, de laatste van de eerste etappe. "In Vedrin, liet ik me verrassen. We schoven even rechtdoor op een betonblok. De radiator en de ophanging waren beschadigd, maar we konden het servicepark toch bereiken. Het team heeft de wagen hersteld, maar zondag heb ik niet teveel risico's genomen omdat ik niet zeker wist of de noodreparatie geen gevolgen zou hebben voor de mechaniek. We voelden immers vibraties in de wagen. Omdat ik absoluut punten wilde scoren, heb ik het tempo laten zakken om zeker uit te rijden," vertelde Armand Fumal, die natuurlijk leider blijft in de CITROňN RACING TROPHY BELUX.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws