www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Guino Kenis na de zware crash
30.04.2013 - 12:03, persbericht

Tijdens de tweede lus op zaterdag van de Rally van Wallonië, op de proef van Natoye, is regerend kampioen GT Guino Kenis met zijn BMW Z4 M Coupé zwaar van de baan gegaan in een flauwe rechtse bocht onder de brug van de N4. De onfortuinlijke BMW dealer uit Turnhout raakte hierbij een paal die zich in de wagen boorde aan de kant van de piloot.

Guino Kenis zat met beide benen gekneld in de wagen en de medische diensten moesten heel voorzichtig te werk gaan om de piloot te bevrijden uit zijn benarde positie. Guino liep bij deze zware impact een breuk op aan het scheenbeen en verschillende breuken aan de neus. Copiloot Filip Goddé kwam ervan af met een gebroken en een aantal gekneusde ribben. De paal heeft de rolkooi van de BMW naar binnen gedrukt, waardoor de onfortuinlijke BMW-rijder gekneld zat in de wagen. De kwetsuren in het aangezicht zijn afkomstig van de bescherming van de rolkooi.

Guino Kenis: “Het ging waanzinnig snel in de Wallonie en we waren met een zestal wagens aan het strijden voor een plaats binnen de top 12 en met Van Parijs en Van Woensel ging het voor winst bij de tweewielaangedreven wagens. De snelheden liepen op bepaalde stukken op tot voorbij de 200 km/uur. Na de eerste lus had ik iets veranderd aan de setup van de wagen waardoor ik bepaalde snelle situaties vol kon aansnijden. Ook in die bewuste bocht waarin ik in een vorige doortocht iets van het gas moest. Alles verliep goed en de chrono’s waren uitstekend, tot de wagen in de flauwe rechtse bocht opeens uitbrak en ik tegen de paal knalde”.

“Ondanks de opgelopen kwetsuren ben ik de ganse tijd bij bewustzijn gebleven en ik was niet in paniek. Mijn dank gaat vooral uit naar de medische diensten die alles in het werk stelden om me in een zo comfortabel mogelijke omstandigheden uit de wagen te bevrijden. Ook de zorg van Kris Princen die achter mij was gestart en een van de eerste was om te helpen stel ik enorm op prijs. Ook de talloze sms-berichten en e-mails die ik mocht ontvangen betekenen voor mij een grote steun”.

Ondertussen heeft Guino Kenis de kliniek mogen verlaten en zal thuis verder herstellen. Deze crash is een van de zeldzame zware uitstappen die de nochtans steeds zeer beredeneerde BMW-piloot maakte in zijn reeds meer dan 20-jarige carrière op circuit, in rallycross en rally.

“We lagen op dat moment 16de algemeen, tweede in GT achter de Porsche van Van Parijs en met een bonus van amper 10 seconden op Lejeune die derde lag in GT met zijn Porsche 997 GT3. Ik had op dat moment ook Van Woensel in het vizier die 8 seconden voor mij op de 15de plaats lag. En dan ben je uiteraard extra gemotiveerd en tracht je de KP’s te analyseren om te kijken waar het nog harden kan. Ik ben blij dat ik dit nog kan door vertellen”, besluit een ontgoochelde Guino Kenis.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws