www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wallonie Review: Laatste rally met Evo 7 voor Vanden Abeele
02.05.2013 - 18:59, persbericht

Na de geslaagde kennismaking in Landen werd in de 3de manche van het kampioenschap opnieuw gestart met de EVO7. “Was gepland, sowieso leent het snelle parcours rond Namen zich meer tot de hogere topsnelheid van de EVO, ook de verschillende haarspelden spelen het hogere koppel van een turbomotor in het voordeel” vertelde een ontspannen Tuur tijdens vrijdagnamiddag op de technische controle op in Parc Astrid. Van het voorspelde koude maar droog weekeinde was vrijdagnamiddag nog niets te bespeuren.

“Regen, niet direct ideaal om vanavond de showetappe op de Citadel te rijden en dan zeker niet de afdaling op gladde kasseien. We gaan ons zeker niet laten verleiden tot show geven, de rally is nog lang en willen hier met een mooi resultaat zondag afsluiten.” analyseerde Isidoor, de co van Tuur net voor de start in de Kazerne. Het team uit Marke zouden uiteindelijk op deze proef een niet te beste beurt maken owv problemen met de ALS en een leegloper na een steen te hebben geraakt op de afdaling. “Ok, onze tijd kon veel beter maar er is niets verloren. De omstandigheden waren niet ideaal en ik moest het gevoel met de auto terug een beetje zoeken. Morgen begint pas de rally.” vertrouwde Tuur ons toe tijdens de service in het centrum van Jambes. Het mindere weer van vrijdag had zaterdagmorgen plaats gemaakt voor het beloofde koude maar droog weer, zelfs een bescheiden zonnetje deed af en toe moeite, weersomstandigheden die ook in het voordeel speelde van Tuur en Isidoor. De 60ste tijd op vrijdagavond was ondertussen al “hersteld” naar een 41ste plaats algemeen na de 1ste ronde. “We zijn de achterstand aan het ophalen. De proeven zijn fantastisch enkel de ophanging staat nog te hard. Ik durf daarom niet voluit te gaan. Na overleg met Peter Vandenbroucke van PEVATEC die onze auto onderhoud hebben we enkele aanpassingen gedaan wat ons serieus gaat helpen in de volgende ronde”, gaf een tevreden Tuur nog even mee tijdens de refuel welke owv van brandveiligheid net buiten de service zone moet gebeuren. Al van de eerste proef van de 2de ronde zakte de tijden met goed 1,2” de km en steeg het vertrouwen. Ook in de daarop volgende proeven zou de tendens zich aanhouden en blijft de piloot uit Marke zijn tijden verbeteren. Isidoor, net na de finish van de 11de proef Vedrin, “We staan nu 34ste, nog altijd niet daar waar we willen zijn maar met de aanpassingen heeft Tuur de auto nu volledig in de hand. Ik ben tevreden met zijn aanvallende rijstijl, weet dat deze auto een mini GrN is met slechts de minimale aanpassingen voor een rallywagen”.

Ook voor de 3de ronde wordt de ophanging nog verder aangepast wat het Ghelamco team op de 28ste plaats algemeen brengt na dag 1. “Ik ben best tevreden, al is dit niet onze normale plaats in het klassement maar de auto staat nu volledig naar mijn hand en we hebben een mooie remonte kunnen maken. Morgen vliegen we er opnieuw in op de nog resterende 8 proeven”. bevestigde een tevreden Tuur net voor de deugddoende nachtrust. Op zondagmorgen werd er opnieuw met volle ambitie gestart om zover mogelijk naar voor te geraken maar op de tweede passage op Malonne met nog 3 proeven te gaan was het over en uit, “Een onderdeel van de ophanging is gebroken, we hebben zeker niets geraakt maar zo kunnen we niet verder. Super jammer, blijkbaar is deze rally mij niet gelegen. Doch ben ik tevreden over mijn prestatie met de bescheiden middelen die we hadden”. De huidige EVO 7 gaat ondertussen weg en de vervanger staat reeds klaar. Welke het wordt blijft een verassing. Wait en see…

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws