www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Complete voorbeschouwing Sezoensrally Bocholt
15.05.2013 - 19:04, jdh - foto boutte

Komend weekend is het BFO BRC al halfweg met de Sezoensrally in Bocholt. Freddy Loix kan er met zijn Ford Focus WRC vier op een rij scoren maar zal eerst vooral met enkele Nederlanders moeten zien af te rekenen.

Freddy Loix is bezig aan een seizoen 'à la Tsjoen'. Overal komt Fast Freddy als favoriet aan de start en tot nu toe maakte hij het overal met brio af. Komende zaterdag is hij ook te kloppen man in de Sezoensrally van Bocholt. Geen Duval, Lhonnay of Bonjean dit keer: de tegenstand voor Loix zal dit keer vooral van de Nederlanders moeten komen. Van Loon (Focus WRC) en Wevers (Fiesta WRC) kunnen het de Limburger knap lastig maken. Een trapje lager klasseren we hun landgenoot Bob de Jong, die met zijn Lancer WRC '05 misschien wel een speelkameraard wordt voor Bert Cornelis (Impreza WRC S5), die ongetwijfeld vertrouwen heeft getankt door afgelopen zondag te winnen op de Monteberg. Een zesde WRC is in handen van Ferdi Biesheuvel (Impreza WRC).

Met het voorspelde regenweer kunnen ook andere 4x4's hoog scoren in Bocholt. Zo kunnen Kris Princen (Lancer Evo X) of Hein Jonkers (Lancer Evo 6) voor de verrassing zorgen, Hermen Kobus (Fiesta S2000) mikt dan weer vooral op de punten in Klasse 2 in afwezigheid van Verschueren en Debackere. Verder is het vooral uitkijken naar enkele achtertrekkers, zoals de Schmid-BMW's in handen van Chris Van Woensel en thuisrijder Patrick Snijers. In de R2-categorie mogen De Cecco (208), Boon (Fabia) en Geusens (C2 R2 Max) het opnemen tegen een ruime Fiesta Trophy-delegatie met oa. Van der Marel, Radoux en Sougnez. Bij de F2's is er ook de opgemerkte deelname van Jonas Langenakens met een VW Golf V diesel.

Bij de Historics is het vooral uitkijken naar thuisrijder Gunther Monnens, specialist van de Maaskiezel in een Opel Ascona B. Chris Debyser (Ford Escort MK 2) en Porchisten Deveux en Mylleville moeten zijn belangrijkste tegenstrevers gaan worden. In het Criterium mag Franky Boulat, leider in het kampioenschap, het in zijn BMW M3 opnemen tegen de 4x4's van oa. Fréderic Jamoulle (Lancer Evo 7) en Stefaan T'Joens (Subaru). Verder staan met oa. Heusdens, Sutens, Louies, Lommers,... nog heel wat BMW-piloten aan de start in het Criterium. (deelnemerslijst)

Parcours & Timing
De Sezoensrally blijft bestaan uit vier verschillende proeven, die de BK-deelnemers driemaal en het Criterium tweemaal afwerken. KP Goolder en Beek-Bree zijn ondertussen klassiekers, KP Veldhoven werd hertekend na het tragische ongeval vorig jaar. KP Gerdingen werd vorig jaar terug in het parcours opgenomen na lange afwezigheid.(timing)

Rallycentrum
Het marktplein van Bocholt vormt opnieuw het rallycentrum van deze wedstrijd. Hit FM (99.3 FM) staat in voor de rallyradio. Een algemene inkomkaart voor de rally kost 15 €, per proef betaal je 5 €.

  Live resultaten
  Website organisatie

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws