www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoensrally: Vier op een rij voor Freddy Loix
19.05.2013 - 13:30, jdh - foto boutte

Freddy Loix heeft met winst in de Sezoensrally vier op een rij gescoord in het BFO BRC. Fast Freddy had met zijn Focus WRC een dikke minuut voorsprong op merkgenoot Erik Van Loon, Erik Wevers finishte derde. Matthias Boon was de beste bij de Juniors terwijl Chris Debyser mocht zegevieren bij de Historics.

Na Landen, Tielt en Namen domineerde Freddy Loix nu ook in Bocholt van start tot finish. Fast Freddy scoorde zijn eerste zege in de Sezoensrally en moest daarbij vooral met enkele Nederlanders afrekenen. Met een Ford Focus WRC '09 van M-Sport finishte Erik Van Loon tweede op 1'05" van Loix. Met een minder krachtige Fiesta WRC werd Erik Wevers op 2'24", nadat hij vroeg met een elektrisch probleem kreeg af te rekenen.

Na een lekke band moest Bob de Jong (Lancer WRC 05) vrede nemen met de vierde plaats, voor landgenoot Hein Jonkers in zijn good old Lancer Evo 6.5. Thuisrijder Gunther Monnens strandde op 16" van Jonkers maar won wel overtuigend Klasse 3 met de Lancer Evo X die hij in extremis bij Colsoul had gehuurd. Monnens klopte tevens een andere man van de streek, Patrick Snijers, die met de Schmid-BMW 130i zevende werd en eerste bij de achteriwelaangedreven wagens. Het duel met Chris Van Woensel was van korte duur nadat het differentieel brak op de snelste BMW van het team. Na het forfait van Kris Princen deed Filip Pyck met een tweede plaats in Klasse 3 een uitstekende zaak in het kampioenschap. De Poperingnaar finishte bovendien mooi achtste algemeen.

In de R2-klasse ging de winst net als in de Rallye de Wallonie naar Cédric De Cecco in een Peugeot 208. De categorie werd vooral geanimeerd door de spannende strijd in het Junior-kampioenschap. Na een sterk slot ging Matthias Boon (Fabia R2) in extremis over Fiesta Trophy-winnaar Timo Van der Marel naar de Junior-zege. Radoux en Van Deijne, die mee op het podium mochten in de Fiesta Trophy, maakten de top-5 in R2 compleet. Polle Geusens verloor minuten door een sortie op de laatste proef maar blijft aan de leiding in het Junior-kampioenschap.

Bij de Historics ging Dirk Deveux (Porsche 911) het snelst van start maar na een sortie nam Chris Debyser (Escort MK 2) het commando over, op de hielen gezeten door Bert Cornelis (Opel Monza). Na een cardanbreuk bij Cornelis op de voorlaatste proef pakte Debyser een ruime overwinning op Mylleville (Porsche 911) en Van Rompuy (Ascona).

In het RACB Rally Criterium was Fréderic Jamoulle (Lancer Evo 7) de eerste leider maar de Waal verdween op KP 6 uit koers met technische problemen. Zo lag voor Franky Boulat (BMW M3) de weg naar een nieuwe Criterium-overwinning open. Lommers (BMW M3) werd tweede voor T'Joens (Subaru), Louies (BMW M3) en Schuermans (Manta).

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws