www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoensrally: Boon met BFO Award beloond voor volharding
19.05.2013 - 13:47, persbericht

De BFO Award bekroont na elke wedstrijd een jonge piloot uit het Junior Kampioenschap voor een uitzonderlijke of opmerkelijke prestatie. De BFO Award gaat gepaard met een gratis inschrijving voor de volgende wedstrijd van het BFO BRC en een gratis deelname aan de BFO Academy, een opleidingsdag voor piloten en copiloten.

Twee piloten die de BFO Award eerder dit seizoen wonnen, gingen bijzonder fel van start. Polle Geusens opende het snelste, maar na een schuiver van de piloot uit Lommel nam Timo van der Marel de wedstrijd in handen. De Nederlander leek de zege in handen te hebben, tot Matthias Boon de aanval opende met zijn Skoda Fabia R2. Met een supertijd op de allerlaatste proef in Gerdingen, won Matthias Boon de vierde manche van het Belgian Junior Rally Championship. Na eerdere pech in Haspengouw (motor), Tielt (gasklep) en de Rally van WalloniŽ (lekke band), werd Boon eindelijk beloond voor zijn volharding en aanvalslust.

"Ik heb vandaag niet teveel nagedacht. Na een eerder voorzichtige start, heb ik daarna voluit aangevallen. Ik dacht niet dat het nog mogelijk was om Timo terug te pakken. We hebben dit seizoen al veel pech gehad. Op KP 7 in Beek-Bree hebben we ook geluk gehad. Na een lang recht stuk viel ik plots zonder remmen. We schoten rechtdoor, zeker 150 m ver in een weiland. Op de 8ste proef was ik voor mijn gevoel over de limiet van de wagen aan het rijden, met een paar foutjes als gevolg," vertelde Matthias Boon. "Ik kon niet geloven dat we uiteindelijk Timo met 0"8 verschil klopten, want ik had op de laatste proef niet extreem hard aangevallen. Maar, deze overwinning doet natuurlijk extra deugd na onze pech eerder dit jaar. De BFO Award is een mooie erkenning, zeker omdat we hiermee gratis mogen starten in de Geko Ypres Rally!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws