www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

EXI Design

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Sezoens Review: Pech blijft Hermen Kobus achtervolgen
20.05.2013 - 13:26, persbericht

Vrijdag, voor de start van de vierde manche van het BFO Belgian Rally Championship, beseften Hermen Kobus en Erik de Wild heel goed dat ze een gouden zaak konden doen in het kampioenschap. Na de opgave in de Rally van Wallonië, waar de Fiesta S2000 geveld werd door een probleem met de koeling, gingen ze voluit voor de maximale punten in Klasse 2 en een goed klassement algemeen.

"Door de afwezigheid van Melissa Debackere en Vincent Verschueren, moeten we in de Sezoensrally absoluut de 10 punten in Klasse 2 mee naar huis nemen. En algemeen kunnen we ook een gouden zaak doen, want de Nederlandse WRC's pakken geen punten," vertelde Hermen, die zich strikt aan twee doortochten had gehouden tijdens de verkenningen op het kletsnatte en erg modderige parcours. "Twee ronden om te verkennen zijn voldoende, maar het onverhard ligt er wel erg slecht bij. De proeven zullen erg verraderlijk zijn, maar vorig jaar in de Altena ging het in die omstandigheden ook prima. We gaan geen gekke dingen doen."

Zaterdag na de eerste ronde van vier proeven bleek de strategie helemaal te kloppen. De Ford Fiesta Super 2000 stond op een mooie vijfde plaats, net achter de ongenaakbare WRC's van Loix, Van Loon, Wevers en De Jong. "We staan waar we moeten staan," lachte Hermen. "Het belooft nog een zware wedstrijd te worden door de putten en sporen in het onverhard. We rijden aan een vlot tempo, zonder risico's te nemen. We hebben al een kleine halve minuut voorsprong op Gunther Monnens met zijn Lancer EvoX, de derde piloot die punten pakt voor het Belgisch kampioenschap."

Ook in de drogere tweede ronde hield Hermen stand vlak achter de WRC's. Net toen hij had kunnen profiteren van de lekke band van Bob de Jong, die 3'51" verloor op KP 8, om op te schuiven naar de vierde plaats algemeen, liet de Ford Fiesta Super 2000 het afweten op de startlijn van diezelfde proef... Weer mechanische pech, weg 18 punten voor het Belgisch kampioenschap en weg de 10 punten in Klasse 2... "We hebben de oorzaak van het probleem gevonden: een scheur in de slang in de benzinetank die gloednieuw bij M-Sport werd gekocht! Dit is onaanvaardbaar. De teleurstelling is enorm, want alles verliep naar wens en voor de tweede keer op rij verliezen we een topresultaat door een technisch defect waar het team niets aan kan doen. Een top 4 verspelen op deze manier is zuur, heel zuur..."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws