www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoensrally Review: Renier onverhoopt 6de in Criterium
21.05.2013 - 22:19, persbericht

Bjorn: "Na de onverwachte deelname aan de Rally de Wallonie was het niet zeker of we konden starten in de Sezoensrally, enkele dagen voor de sluiting van de inschrijving kwam er toch groen licht om aan de start te komen van deze mooie maar zware wedstrijd. Voor de derde maal dit jaar moesten we een nieuwe wedstrijd ontdekken, wat niet evident was met slechts 2 passages tijdens de verkenningen en dat in slechte weersomstandigheden.

Op zaterdag bleef de regen achterwege en kon het echte werk dan beginnen, KP 1 verliep redelijk vlot en de eerste kennismaking met het onverhard werd goed verteerd. Het verdere verloop van de eerste ronde was niet goed, we gingen rond op Veldhoven, Beek-Bree rechtdoor en lekke band, op de koop toe doken er mechanische problemen op waardoor de moed in mijn schoenen zakte. Een balk tussen motor en carterplaat had het begeven en door het schitterende werk van ons serviceteam konden we richting tweede ronde.

Vooraf was het voornaamste om opnieuw de strijd aan te gaan in onze klasse om zo kostbare punten te sprokkelen, halfweg stonden we 2de en lag de strijd nog volop open voor de zege. Ambitie in het algemene klassement leek te ver weg na de slechte start, dus wilden we vooral het einde halen. Op Goolder verliep alles naar wens en kwam het nodige vertrouwen stilaan terug, door de opgave van onze speelkameraden moesten we enkel nog de finish zien te bereiken. Na een laatste servicebeurt trokken we met goeie moed richting de 2 laatste proeven, het vertrouwen groeide steeds meer en zo konden met een 6de en 4de tijd nog oprukken naar een onverhoopte 6de plaats in het eindklassement! De eerste helft was gewoon rampzalig en was alleen aan mezelf te wijten maar over de tweede helft kunnen wij alleen maar tevreden zijn.

Dankzij het uitstekende werk van preparateur Pevatec die ons in koers gehouden hebben nemen we opnieuw belangrijke punten voor het kampioenschap. Franky Boulat pakt opnieuw de overwinning en verstevigt zijn leidersplaats, doelstelling is dus om de 2de plaats te behouden met nog 2 wedstrijden te gaan. Eerst volgt onze thuisrally de Geko Rally van Wervik om daarna begin augustus in de Bianchi opnieuw een nieuwe wedstrijd te gaan ontdekken. Bedankt Pevatec, Peter, Tiago, Bjorn en Mirando, onze sponsors, supporters en de organisatie voor een schitterende wedstrijd!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010