www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Sezoensrally Review: Derde seizoenszege voor Franky Boulat
21.05.2013 - 22:22, persbericht

Franky: "Afgelopen zaterdag vond in de streek rondom Bocholt de 4de manche plaats van het RACB Criterium, de Sezoensrally. Smalle veldwegen bestaande uit Maaskiezel vormen de uitdaging van deze wedstrijd, ruim 30% van het parkoers bestaat uit deze ondergrond. Wanneer deze Maaskiezel gecombineerd wordt met regen vormt dit een zeer gladde ondergrond, vergelijkbaar met rollende knikkers waardoor de wagen steeds een beetje lijkt te zweven. Voor een achterwielaangedreven BMW is het op dit type terrein steeds zoeken naar tractie om de pk's op de grond te krijgen. De 4x4 wagens hebben hier veel tractie-voordeel waardoor het bij de start niet eenvoudig leek te zijn om voor de overwinning te kunnen meestrijden. De hoofddoelstelling bij de start was de finish te bereiken zonder problemen om kampioenschapspunten te sparen.

Er stonden 2 lussen van 4 KP's op het programma. Halfweg de wedstrijd stonden we op een uitstekende twede plaats algemeen op een handvol seconden van de leider (Jamoulle met een Mitsubishi Evo 7) met een mooie voorsprong op de naaste achtervolger Lommers met een gelijkaardige M3. We zijn blijven aanvallen en steeds druk blijven uitoefenen op de leider om de kloof niet te laten vergroten. Dit heeft gerendeerd want Jamoulle heeft na een foutje de strijd moeten staken waardoor we de leidersplaats konden overnemen. Deze positie hebben we kunnen behouden zodat we na 8kp's op het gezellige plein in Bocholt als algemene overwinnaar konden gevierd worden. Dit is totaal onverwacht onze 3de algemene overwinning dit jaar in het Criterium kampioenschap. Het ganse team kon super tevreden terug huiswaarts keren na een zeer geslaagde wedstrijd in het gezellige Bocholt.

We vergroten hiermee onze voorsprong in het kampioenschap. Er staan nog 2 rally's op de kalender voor het kampioenschap, alles blijft nog mogelijk waar we hebben ondertussen onze leiderspositie kunnen verstevigen. Mogelijks zullen we in de zomermaanden nog deelnemen aan de Rally van de Suikerstreek en de Short Rally Kasterlee. Met dank aan alleen voor de steun en hulp - speciale dank aan het serviceteam voor een perfecte job!"

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws