www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

ORC Review: Meer dan geslaagde rally voor LC Racing
03.06.2013 - 19:17, persbericht

Voor het eerst in 3 jaar stonden beide wagens van LC Racing nog eens aan de start in een rally. Koen Lauwaert trok met co Bjorn Willaert op pad in de Clio R3 terwijl Pieter Cailliez met Nico Willems in de Clio Williams aan de start verscheen. Voor de rally was Koen echter niet te spreken over zijn toegekende startnummer 30: “Begrijpelijk ook, aangezien ik hier in het verleden al 5e en 6e algemeen reed en ik zie dat er heel wat mensen voor mij starten die we enkele weken terug in de Monteberg achter ons lieten. Ik ben nu geen nummerjager, maar de helft van ons nummer was representatiever geweest…” Het team diende een verzoek in om vroeger te mogen starten, wat werd toegestaan zodat Koen en Bjorn als 20e mochten starten zondag.

Zoals we gewoon zijn van Koen, opende hij zeer sterk. Vooral zijn 6de tijd algemeen op de langste proef zorgde ervoor dat de R3 ook als 6de algemeen terugkeerde naar het servicepark. Daar was het echter alle hens aan dek, want na de tweede proef weigerde de starter alle dienst. De alternator en de batterij werden vervangen, maar het probleem bleef aanhouden. Na de tweede ronde werd ook de starter zelf vervangen, maar nog steeds wilde de wagen niet op eigen houtje vertrekken. Het zou dus een hele wedstrijd duwen worden met een lopende start, met dank aan andere piloten en co’s voor de hulp! Tijdens de laatste KP van de 2e ronde ging Koen ook even rechtdoor en verloor hij een kleine 20 seconden. Doordat de andere piloten zo dichtbij zaten, tuimelden Koen en Bjorn in 1 klap naar de 11e plaats. De volgende rondes verhoogde Koen het ritme in de hoop om zo weer een top 10 plaats en klassewinst mee naar huis te kunnen nemen. De top 10 lukte, maar klassewinst helaas niet. Koen en Bjorn finishten wel als eerste voortrekker, maar doordat in de VAS een S2000 wagen in dezelfde klasse zit als een Clio R3, ging de klassezege naar Cracco-Miclotte in de Peugeot 207 S2000. De laatste KP kon een opdrukkende Prinzie nog afgehouden worden, wat resulteerde in een schitterende 7e plaats algemeen. Gezien het startveld een schitterende prestatie!

Pieter en Nico namen een voorzichtige start en kwamen halfweg als 40e algemeen door, maar verhoogden tijdens de wedstrijd hun ritme. Toen er naar het einde van de wedstrijd olie begon te lekken, besloten Pieter en Nico niet verder aan te vallen en konden ze een 27stee plaats algemeen en 6de in de klasse veilig stellen. We kunnen dus de ORC als meer dan geslaagd afsluiten!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws