www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Symtech Racing met Hayden Paddon en Fiesta S2000 in Ieper
05.06.2013 - 20:09, persbericht

In 2011 werd de Nieuw-Zeelandse piloot Hayden Paddon aan het stuur van een Subaru Impreza STR11 van Symtech Racing, wereldkampioen in PWRC. Het werd al meteen duidelijk voor alle specialisten dat Paddon een echte topper is. Symtech Racing gaat nu "zijn piloot" opvissen voor de Geko Ypres Rally, en de succesformule Symtech-Paddon komt aan de start in de kattestad met een heuse Ford Fiesta S2000!

Het zal een eerste deelname worden in Ieper voor Paddon en zijn vaste co John Kennard, maar dat schrikt hem niet af. Hayden Paddon : "Je moet altijd wel eens voor de eerste keer ergens komen. We rijden dit jaar nog een aantal wedstrijden in WRC2, maar mijn vrienden bij Symtech Racing wisten mij te overtuigen om naar deze topper van het Europees Rally Kampioenschap te komen. We komen naar Ieper zonder verwachtingen, want het is meteen ook de eerste keer dat ik achter het stuur kruip van de Fiesta S2000."

Veel te ontdekken dus voor Paddon maar het team is dan weer wel een vertrouwde omgeving. "Het seizoen met Symtech Racing in 2011 is tot nu toe mijn beste seizoen geweest. Ze werken heel professioneel en hebben veel ervaring. We zijn altijd contact blijven houden vorig jaar, en ik kijk er dan ook naar uit om opnieuw met hen samen te werken," aldus een opgetogen Paddon.

Bij Symtech Racing wordt alles in gereedheid gebracht om Hayden Paddon in een zo'n goed mogelijke sfeer deze wedstrijd te laten ervaren. Dirk Van der Sluys van Symtech Racing : "We zijn zeer opgetogen dat Hayden en John terug zijn. Voor ons is Paddon de absolute top en als wij ons steentje kunnen bijdragen in de evolutie van zijn carrière, dan kunnen we daar enkel heel blij mee zijn. We hebben steeds goed kunnen samenwerken, en de resultaten in het wereldkampioenschap waren daar het mooiste bewijs van. Hij is zeer snel, professioneel en beredeneerd en met de Ford Fiesta S2000 hebben we zeker ook één van de topauto's van de huidige S2000 generatie." Wim De Boeck voegt er aan toe : "De Fiesta S2000 heeft voor ons niet veel geheimen want we runden al een Fiesta S2000 in 2010 in het wereldkampioenschap voor Michal Kosciuszko."

Gemakkelijk zal het niet zijn voor Paddon want als Nieuw-Zeelander is Ieper niet echt een gekend terrein. En met maar een paar doortochten als verkenning mogen de verwachtingen dan ook niet té hoog worden gesteld. "Ik denk voor een eerste deelname in Ieper dat we niet té ambitieus mogen zijn. We zullen zeker met een bepaalde marge rijden en ik denk dan ook als we een top 5 halen dat we daar al heel tevreden zullen mee mogen zijn," zegt een voorzichtige Paddon. De Ford Fiesta S2000 van Symtech Racing zal in Ieper in de kleuren staan van Winmax, Japanse competitie remblokken van hoogstaand niveau. Winmax komt nu op de Europese markt.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws