www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik: Tweede thuiszege voor Melissa Debackere
15.06.2013 - 18:47, jdh - foto buyse

Melissa Debackere (207 S2000) heeft voor de tweede keer de Rally van Wervik op haar naam geschreven. Paul Lietaer (Impreza WRC) moest na twee lekke banden vrede nemen met de tweede plek op 35", Didier Vanwijnsberghe (Impreza WRC S9) sloot zijn WRC-debuut af op de derde plek. Fréderic Delplace (Porsche 911) was de beste bij de Historics.

Twee weken voor hij in Ieper de strijd aangaat bij de Historics met oa. Snijers en Droogmans haalde Paul Lietaer nog eens de Subaru Impreza WRC S6 van stal voor de Geko Rally van Wervik. Nadat hij de eerste scratch aan Melissa Debackere (Peugeot 207 S2000) liet nam de Snor de leiding stevig in handen. Een twaalfde Wervik-zege leek in de maak maar een lekke band op KP 6 besliste er anders over. Lietaer viel terug naar de vierde plaats en reed bovendien nog eens lek op KP 8. Voor Debackere lag de weg naar een tweede thuiszege bijgevolg breed open. De snelste dame van België hield het hoofd koel, wist nog 35" voorsprong over te houden op Lietaer en kan zo vol vertrouwen richting Ieper.

In de strijd om de derde podiumplek leek een mooi duel in de maak tussen Didier Vanwijnsberghe (Impreza WRC S9) en Davy Vanneste (207 S2000), tot de thuisrijder halfweg koers aan de kant moest met ophangingsproblemen. Vanwijnsberghe sloot zijn WRC-debuut uiteindelijk als derde af op 1'28" van Debackere. Bert Coene moest met zijn Lancer Evo X R4 24" toegeven op de derde plaats, nadat hij pas in de slotfase afstand kon nemen van de Brit Andy Rowe en zijn Lancer Evo 2. Hendrik Debackere (Toyota Celica GT4) maakte het feestje ten huize Debackere compleet met een mooie zesde plaats.

In de F2-categorie viel favoriet Koen Lauwaert (Clio R3) al op de eerste proef uit door een sortie. Vic Heuninck (C2 R2 Max) werd lange tijd bedreigd door Ghislain de Mévius (208 R2) maar haalde uiteindelijk de bovenhand, al verdween de Mévius nog uit koers in de slotfase. Filip Barbier (Lancer Evo 9) finishte zo als achtste algemeen, voor Christophe Merlevede (BMW M3) die nipt de Fransman Laurent Bayard (Clio R3) klopte.

Fréderic Delplace finishte als Historic-winnnaar net buiten de top-10. Na een verstoorde start ging de Porsche-rijder als vrij snel over Kerkhof (BMW - sortie na eerste scratch) en Vandenberghe naar de leiding. Vandenberghe (Kadett C) moest uiteindelijk 1'18" toegeven, Vandoorne (Escort MK 1) werd derde op 2'33". In Divisie 1-2 won Bjorn Renier (Clio) voor eigen volk nadat Denys (Clio) moest opgeven en Vandaele (Lancer Evo 6.5) meer dan 20' verloor. Ook Hoorne liet tijd liggen maar de BMW-rijder finishte nog tweede op 1'55" van Renier, Lenoir (Saxo) werd derde.

  Resultaten

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws