www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik Review: Hoorne tweede in Div 1-2 ondanks pechrally
17.06.2013 - 19:16, persbericht

Co-pilote Jolien: "Voor Brecht was dit de eerste keer aan de start als piloot in de Geko Rally van Wervik. De eerste ronde was daardoor vooral het parcours aftasten. De nota’s klopten en het vertrouwen in de wagen als in elkaar was vanaf de eerste meter aanwezig. Op KP Wervik werden we toch even verrast door het gladde wegdek wat zorgde voor spektakel voor de vele toeschouwers. Terug op service werden we verrast door onze tijden, 16de algemeen en 3de Divisie 1-2. Vanaf toen besloten we toch mee te strijden naar een podiumplaats.

Kp 5 (Kruiseke) was jammerlijk genoeg een domper voor ons. Door een lekke band aan het begin van het parcours verloren we +2.00min. Hiermee kwamen we op een 44ste plaats algemeen terecht. Weg was onze hoop op een goed resultaat. Na de nodige ‘peptalk’ van het serviceteam besloten we ons nog niet gewonnen te geven. We begonnen ronde 3 met nieuwe moed. Eenmaal gestart op KP 8 merkte Brecht dat er iets niet klopte aan de BMW. Tijdens een remzone brak de wagen uit en moesten we even het parcours verlaten. Brecht had de juiste uitweg gekozen waardoor we zonder ergs de koers verder konden zetten. Door ons ‘uitstapje’ waren we wel terug een 40-tal seconden kwijt. Kp 9 (Wervik) was een rondkoers en ook daar stond het geluk niet aan onze kant. Meer dan een volle ronde werden we opgehouden door een collega BMW-rijder. Met het tijdverlies van de vorige KP besloten we geen onnodige risico’s te nemen. Maar ook hier zagen we enkele seconden aan onze neus voorbijgaan. Voor het ingaan van de 4de en laatste ronde stonden we 37ste algemeen en verrassend 3de in Divisie 1-2. We moesten deze boucles foutloos kunnen afwerken om onze podiumplaats te behouden. Daarin slaagde Brecht door nog twee besttijden in onze divisie te behalen! De laatste klassementsproef was ons hoofddoel de supporters amuseren maar natuurlijk ook finishen. Halfweg de proef hadden we nog af te rekenen met een afgebroken versnellingspook maar dit kon ons plezier niet meer bederven.

Het was voor ons een moeilijke rally met veel tegenslagen maar daardoor werd de verbazing en vreugde alleen maar groter toen we merkten dat we hadden afgeklokt op een mooie 2de plaats in Divisie 1 -2 en 1ste plaats in de klasse! Bedankt aan mijn piloot, Brecht Hoorne, het serviceteam en de talrijke supporters langs de wegen!”

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws