www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Wervik Review: Bjorn Renier wint in Div 1-2 voor eigen volk
20.06.2013 - 20:24, persbericht

Afgelopen zaterdag kwamen wij aan de start van onze thuisrally, de 12 uren van Wervik. Reeds onze 5de wedstrijd van dit jaar, bij de andere 4 Criteriumwedstrijden moesten we telkens een nieuwe wedstrijd ontdekken waardoor we nooit aan de volle 100% konden aanvallen. In Wervik moesten we niet aan de nodige punten denken en konden we dus voluit onze kans wagen.

Met Vandaele, Hoorne, Houssin en Denys zou het zeker niet gemakkelijk worden om een dichte ereplaats te behalen. Zoals altijd proberen we van het begin een strak tempo te rijden, achteraf de best tactiek. De eerste ronde waren we meteen mee met de kopgroep, Houssin had reeds moeten opgeven, met 4 teams lag de strijd voor de overwinning volledig open, op naar de tweede ronde. Het gevoel in de wagen was perfect en we konden hier en daar nog enkele seconden van onze tijden afdoen, na 6 van de 12 proeven kwamen we op plaats 2 in divisie 1-2 te staan en een mooie 15de plaats algemeen.

Na de opgave van Denys en het tijdverlies door een lekke band van Hoorne kwamen we virtueel aan de leiding, die we even later moesten doorgeven aan Vandaele. Met een 16-tal seconden achterstand begonnen we aan de laatste ronde. We hadden ons reeds neergelegd met de tweede plaats maar bij deze nog eens het bewijs dat de wedstrijd pas gereden is na het podium, op de voorlaatste proef reed Vandaele lek waardoor hij in de gracht kwam te zitten, minuten gingen verloren waardoor wij onverwachts opnieuw aan de leiding kwamen. Met nog één proef te gaan en een comfortabele voorsprong mochten we dit niet meer uit handen geven.

De laatste proef verliep net als alle andere proeven vlekkeloos waardoor we onze thuiswedstrijd op een 17de plaats algemeen afsluiten en onze eerste algemene zege in divisie 1-2 binnenhalen! Vooral over de eerste helft van de rally zijn we zeer tevreden waar we meteen meestreden voor de overwinning.

Dikke pluim voor de perfecte organisatie! Grote dank aan Pevatec voor onderhoud en service van de Clio, alsook dank aan sponsors en supporters! De Geko Ypres Rally zullen wij vanaf de zijlijn beleven maar begin augustus staan we opnieuw paraat voor de 5de manche van het Criteriumkampioenschap. Met nog 2 wedstrijden op de kalender komt de ontknoping stilaan dichterbij. Afspraak in de Bianchi rally te Couvin waar wij onze 2de plaats willen consolideren en wie weet kunnen we wel opnieuw voor een verrassing zorgen...

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws