www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Rally: Alle praktische info samengevat
22.06.2013 - 14:31, jdh

Een goede voorbereide rallyfan is er twee waard. Daarom hebben we voor u alle noodzakelijke en praktische info voor de wedstrijd en voorafgaande evenementen beknopt samengevat.

Deelnemerslijsten
  Geko Ypres Rally (zie 'Entries' voor alle startnummers)
  Geko Ypres Rally - National Cars
  Ypres Historic Rally - FIA
  Ypres Historic Rally - MSA

Timing
 Geko Ypres Rally
 Ypres Historic Rally

Parcours
Na de grote wijzigingen vorig jaar bleef het gesleutel aan het parcours dit keer beperkt. Alhoewel... Vrijdagnamiddag wordt om 17u gestart met KP Dikkebus (14,30 km), de traditionele opener die ongewijzigd bleef. Daarna trekt men naar KP Wijtschate (16,20 km), eigenlijk een bijna omgekeerde versie van de proef Mesen-Sauvegarde van vorig jaar. De eerste ronde wordt afgesloten met KP Langemark dewelke werd ingekort tot 13,82 km. De tweede wedstrijdronde op vrijdag bevat opnieuw de KP's Dikkebus en Wijtschate, gevolgd door KP Mesen (9,66 km), gesitueerd rond de gekende Middelhoek.

Zaterdagmorgen trekt men eerst richting Poperinge voor de proeven Vleteren-Krombeke (14,34 km - ongewijzigd) en Watou (12,44 km - zo goed als ongewijzigd), gevolgd door Westouter (7,39 km - ongewijzigd) en een nieuwe versie van KP Kemmelberg (14,19 km). Daarna volgt de lus met KP Heuvelland (ingekort naar 14,99 km) en scherprechter Hollebeke (28,82 km - ongewijzigd) met tussenin de uitstap naar Frankrijk voor de proeven Wasquehal Show (1,88 km) en Lille-Euromťtropole (9,85 km - gewijzigd). Deze boucles worden tweemaal afgewerkt op zaterdag, al worden de Franse KP's niet meer aangedaan in de tweede ronde.

De Historic-wedstrijd start vrijdagavond omstreeks 18u in Boezinge met de plaatselijke proef die enkel voor de Historics voorzien is. Samen met KP Mesen, Langemark en een tweede doortocht in Boezinge rijden zowel het FIA- als het nationale veld vier proeven op vrijdagavond. Zaterdagmiddag volgen de Historics na de EK-rally met een totaal van 12 proeven voor de FIA-deelnemers. De nationale wedstrijd laat de tweede doortocht op KP Kemmelberg liggen en sluit af met Westouter.

Shakedown
Historic: Woensdag 26 juni is Boezinge de 'place to be' voor alle Historic-fans. De deelnemers van de Ypres Historic Rally kunnen er testen van 19u tot 22u op een parcours van 4,8 km net buiten het dorp, een groot stuk van KP Boezinge die de Historics op vrijdag aandoen. Het servicepark is gelegen in het sfeervolle centrum van Boezinge.

ERC: Donderdag 27 juni is het dan de beurt aan de ERC-deelnemers om hun wagen af te stellen in Nieuwkerke. De shakedown is niet langer zomaar een testrit, voor de toppers althans. Maximum 20 vooraf aangeduide deelnemers zullen om 19u een eerste doortocht afwerken, om 19u30 gevolgd door een tweede run. De derde run om 20u is van cruciaal belang want de dan verreden tijd bepaalt wie als eerste een startpositie mag kiezen voor de wedstrijd. Vanaf 20u30 tot 23u kunnen alle deelnemers de shakedown als gewone test afwerken.

Technische controles
Geko Ypres Rally (Garage Duran, Albert Dehemlaan 3, Ieper): op woensdag 26 juni van 18u tot 22u en donderdag 27 juni van 7u tot 15u.
Ypres Historic Rally (Transport Dehem, Pilkemseweg 115A, Ieper): vrijdag 28 juni, FIA van 7u tot 10u - Nationaal van 10u tot 13u

Tickets
Een algemeen toegangsticket voor alle proeven en de shakedowns kost 40 Ä en is te koop in de Rally Shop op de Grote Markt van Ieper. Voor het officiŽle Rally Magazine betaal je 10 Ä. Klik hier voor alle verdere info, oa. de openingsuren van de Rally Shop op de Grote Markt in Ieper.

Rallycentrum
Voor de moderne rally is de Grote Markt van Ieper al sinds jaar en dag het wedstrijdcentrum Het gesloten wagenpark bevindt zich terug in het Ypres Businnes Park, beter bekend als de oude L&H-site. Het centrum van Boezinge is terug het zenuwcentrum voor de Ypres Historic Rally. (parkingplan Ieper)

Live resultaten
De live-modules om de tijden te volgen komen weldra on-line via ypresrally.com en ypreshistoricrally.be.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws