www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: Tuur Vanden Abeele droomt van top-10
24.06.2013 - 19:34, persbericht

Kortrijkzaan Tuur Vanden Abeele treedt komend weekend tijdens de Geko Ypres Rally een laatste keer aan met de Volkswagen Polo s2000. De ambitie is er echter niet minder om. “We willen op zijn minst onze dertiende plaats van vorig jaar herhalen. Een stek in de top tien is onze ultieme droom.”

Terwijl de nieuwe Mitsubishi Group A volledig klaargestoomd wordt voor het najaar, kruipt Vanden Abeele voor dé grootste afspraak van het jaar nog eens in de Polo uit de stallen van Godrive. “Onze nieuwe aankoop is volledig beletterd en zal te zien zijn in een VIP-tent van Geodynamics langs een van de proeven. Maar komend weekend gaan we weer op pad met de Polo. We gaan proberen om er zoveel mogelijk uit te halen”, aldus Vanden Abeele. “Ik wil het tempo van vorig jaar opdrijven en zo op regelmaat een mooie plaats bemachtigen. Vorig jaar was Ieper een van onze beste rally’s. We hopen dus onze dertiende plaats op zijn minst evenaren. Ook mijn co-rijder Steven Vyncke is supergemotiveerd.”

Normaal neemt burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne de taak van co-rijder op zich in Ieper, maar hij moet helaas verstek geven wegens een te drukke agenda. Het deelnemersveld mag dan al kwalitatief en kwantitatief iets minder zijn dan vorig jaar, toch blijft de Polo-rijder nuchter. “We moeten realistisch blijven. Bovendien moeten we ook het weer afwachten. Het type banden is beperkt, dus we moeten nog zien hoe de banden het doen bij regenweer.”

Het wordt voor Vanden Abeele ook de laatste rally met de Polo s2000. “Ik hoop voor het fantastische team van Gaby Goudezeune dat zowel Vincent Verschueren als ikzelf beiden probleemloos aan de finish geraken. Dat zou mooi zijn, want voor Gaby is het zijn thuiswedstrijd.” Vanden Abeele zal niet aan de start staan van de shakedown. “Wij kunnen er meer verliezen dan winnen. We plannen wel nog een test in. Gaby heeft niets aan het toeval overgelaten en de volledige wagen gereviseerd. Er moeten dus zeker nog een aantal kilometers gereden worden om zeker te zijn dat alles goed draait.”

Vanden Abeele wil van de gelegenheid gebruik maken om ook zijn partners nog eens te bedanken. “We willen ook Ghelamco bedanken en alle eer aan doen, gezien het ook voor hen een thuiswedstrijd is.”

De Ypres Rally start vrijdagavond. In totaal moeten twintig slopende klassementsproeven worden afgewerkt, goed voor bijna 300 kilometer tegen de klok. Zaterdagavond, rond tien uur, weten we of Tuur zijn ambities heeft kunnen waarmaken. Tuur kreeg van de organisatie het nummer 25 opgekleefd.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws