www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Preview: Symtech en Paddon zijn klaar voor Ieper
25.06.2013 - 19:42, persbericht

Hayden Paddon komt van de andere kant van de wereld om deel te nemen aan de Geko Ypres Rally. De Nieuw-Zeelander arriveerde vorige vrijdag in de werkplaatsen van het Belgische Symtech Racing voor een eerste contact met zijn nieuwe auto. Na een lang onderhoud met Rui Soares, de ingenieur van het team, en het passen van de stoel, ging het richting Ieper.

Zondag werd de hele dag getest en die volle dag was ook nodig want het was de eerste keer voor Hayden in de Fiesta S2000. "Het is inderdaad een beetje aanpassen, want ik reed nog nooit met een Fiesta. Het is ook al een tijdje geleden dat ik nog met een S2000 heb gereden want dit jaar reed ik enkel een paar wedstrijden met de Mitsubishi in Nieuw-Zeeland," aldus Hayden.

Maar er werd hard gewerkt, en elke wijziging aan de afstelling werd als een evolutie ervaren. Hayden begon zich ook steeds beter te voelen in de auto, en ook de specifieke eigenschappen van de Ieperse wegen begon hij te begrijpen. In de ochtend was het nog aan het regenen maar daarna, dankzij de sterke wind, droogde het parcours volledig op. Dit gaf dan weer het voordeel van in beide omstandigheden te hebben gereden.

"Het zal sowieso een beetje aftasten zijn in het begin" verduidelijkt Wim De Boeck van Symtech Racing. "Hayden past zich vrij snel aan maar zoals iedereen weet is Ieper toch wel iets speciaals. Hij is blij met de wagen en staat te popelen om aan de wedstrijd te beginnen. In de eerste plaats dan de verkenningen waar hij zoals in het WK maar 2 doortochten zal doen."

Dirk Van der Sluys voegt eraan toe: "Het was fantasisch zowel voor hem als voor ons, om opnieuw samen te werken. Het voelt als thuiskomen, liet Hayden zich ontvallen. Het is een echt plezier om met zo'n professionele piloot te werken en samen kijken we dan ook uit naar deze wedstrijd."

De Fiesta S2000 van Symtech Racing met Hayden Paddon en John Kennard zal voor het eerst te zien zijn op de kwalificatie rit op donderdagavond in Nieuwkerke.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws