www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: Drie damesteams bij Citroën
25.06.2013 - 19:48, persbericht

Citroën Racing zal natuurlijk van de partij zijn met zijn twee promotieformules in de topwedstrijd van het Belgische rallyseizoen, de Geko Ypres Rally, tevens de 6de manche van het Europees rallykampioenschap. De dubbele chevron zorgt trouwens voor een originele première door in elke categorie van Groep R - R1, R2 en R3 - vertegenwoordigd te worden door een dame aan het stuur en zelfs twee 100% vrouwelijke teams.

Molly Taylor, die we vorig jaar al aan het werk zagen in de Westhoek, vervoegt met haar DS3 R3 de rangen van de Citroën Racing Trophy in R3. De charmante Australische neemt op regelmatige basis deel aan het Europees kampioenschap, waarin ze op de 2de plaats staat in de Ladies Trophy. In Ieper verwachten we niet meteen dat ze Armand Fumal kan beletten een goede zaak te doen in de Citroën Racing Trophy Belux, waarin zijn regelmaat en verstandige aanpak ongetwijfeld beloond zullen worden op het einde van het seizoen.

Molly Taylor zal in zekere zin de afwezigheid van Caren Burton compenseren. "Ik had natuurlijk liever zelf aan de start gestaan, maar soms moet je het plezier kunnen delen," vertelt de preparateur uit Trois-Ponts. "Mijn vriendin Julie Devalet werkt vaak terwijl ik me amuseer. Deze keer zal zij rijden en zal ik ondertussen onze zaken runnen, meer bepaald het verdelen van de Pirelli banden van het partner van de Citroën Racing Trophy Belux. Maar, ik zal wel van de partij zijn in Luxemburg half juli."

Het aantreden van Julie Devalet met een Citroën DS3 R1 is de grote nieuwigheid in deze wedstrijd. Het is de eerste keer dat dit type wagen ingezet wordt in de Trophy Belux. Julie, die al enkele wedstrijden met een C2-R2 Max op haar actief heeft, zal genavigeerd worden door Jennifer Thielen, die goed gekend is in de Citroën-familie als copilote van Ronny Foxius.

"Citroën Belux en Citroën Racing wilden heel graag een damesteam aan de start brengen in Ieper met een DS3 R1," vertelt Julie. "Het wordt een serieuze uitdaging, want ik heb niet meer gereden sinds de voorbije Condroz Rally en ik zal veel zaken moeten ontdekken: de auto, mijn co-pilote en vooral het parcours in de Westhoek, wat niet eenvoudig is. Maar, dat motiveert me. Ik wil in de eerste plaats de finish halen om de betrouwbaarheid van de wagen te tonen. Het zou nog mooier zijn mochten we voor het andere damesteam in R1 finishen."

Sandrine Wanson, de vrouw achter de Citroën Racing Trophy Belux, verheugt zich: "Voor een debuut in de discipline lijkt de DS3 R1 ideaal. De wagen is makkelijk te besturen, zijn prijs is competitief in de categorie, met de kit die Citroën Racing aanbiedt is de wagen echt 'rijklaar'. Ik denk dat de Trophy DS3 R1 stelselmatig meer succes zal hebben."

De derde dame met een Citroën (buiten de Trophy) in deze manche ven het Europees Kampioenschap is de Bulgaarse Ekaterina Stratieva die, samen met haar Italiaanse copilote Veronica Boni, trouw blijft aan de C2-R2 Max. Met deze Citroën die nog steeds competitief is in R2 mikt Ekaterina op de Ladies Trophy. Ze staat daarin op de eerste plaats in de tussenstand.

Citroën zal een groot deel van het spektakel verzorgen tijdens de Geko Ypres Rally en zijn piloten zullen ongetwijfeld weer een aantal trofeeën veroveren!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws