www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres Preview: Hermen Kobus mikt op top-10 in Ieper
27.06.2013 - 13:57, persbericht

Als er één wedstrijd is die Hermen Kobus en Erik de Wild dit seizoen niet willen missen dan is het wel de Geko Ypres Rally. Voor de eerste keer in zijn jonge carrière neemt Hermen Kobus het op tegen de Europese rallytop met een wagen uit de topklasse Super 2000. In de internationaal hoog aangeschreven klassieker in West-Vlaanderen wil Hermen zich in de kijker rijden met zijn Ford Fiesta Super 2000.

Na twee opgaves door kleine technische problemen, heeft Gerrit Kobus niets aan het toeval overgelaten. De Fiesta Super 2000 Evo2 werd tot in het kleinste detail gereviseerd. "We willen in de eerste plaats finishen," vertelt Hermen. "Wanneer je op moet geven, blijft enkel die opgave de mensen bij. Binnen een paar jaar herinnert niemand zich nog de sterke tijden die je reed. Daarom hebben we de Fiesta nog een extra geprepareerd. Werkelijk alles werd vernieuwd en gereviseerd: de versnellingsbak, de aandrijflijn, de motor, enz."

De proeven rondom Ieper zijn bijzonder snel, glad en verraderlijk. Toch hebben Hermen en Erik de proeven slechts twee keer verkend. "We veranderen onze aanpak niet en we hebben in andere wedstrijden ook bewezen dat we met twee passages goede nota's kunnen maken. Maar, ik weet hoe klein de foutmarge in Ieper is. Twee jaar geleden, toen we met de Clio aan de start stonden, maakte ik een klein foutje in Langemark. We schoven in de gracht en de stuurstang brak. Game over. Zo snel kan het afgelopen zijn op deze proeven. De meeste teams hebben de voorbije dagen uitgebreid getest in de streek. Wij hebben ons geconcentreerd op de technische voorbereiding van de wagen. Na twee deelnames aan de Omloop van Vlaanderen, weet ik ondertussen wel wat diep snijden betekent!"

Deze week kreeg Hermen Kobus een erg belangrijke toelating van de FIA. De Fiesta S2000 mag met zijn vertrouwde Kumho's rijden. "Vanaf Ieper moet er gereden worden met banden die gehomologeerd zijn voor de openbare weg. Die banden zijn in ontwikkeling bij Kumho, maar ze zijn nog niet klaar. Kumho is voor ons in de bres gesprongen en ze hebben ervoor gezorgd dat we van de FIA de toelating kregen om onze huidige banden te gebruiken, mits een aanpassing van het profiel. Voor ons was die toelating financieel enorm belangrijk en daarom zijn we Kumho dankbaar voor hun inspanningen."

Sportief is Hermen ambitieus, zoals altijd, maar ook realistisch. "We willen ons tonen in Ieper, maar we mogen niet vergeten dat we rijden tegen de top uit het Europees kampioenschap met fabrieksmateriaal. Hoe je het draait of keert, een klantenversie zal nooit even snel zijn als een fabriekswagen. Onze Fiesta beschikt over alle specificaties van de Evo2, dus we zijn zeker goed gewapend om te mikken op een plaats in de top 10. Het wordt zeker weer een boeiende strijd met Melissa Debackere en Vincent Verschueren, onze S2000-referenties in het Belgisch kampioenschap."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws