www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres: Freddy Loix snelste op uitgeregende shakedown
28.06.2013 - 0:18, jdh - foto bonte

Vanavond was Nieuwkerke opnieuw het toneel voor de shakedown van de Geko Ypres Rally. Het werd dit keer niet zomaar een testrit voor de toppers maar een heuse 'Qualifying Stage'. Alle piloten met FIA- en ERC-prioriteit mochten eerst twee oefenruns afwerken, gevolgd door een kwalificatierun waarbij de uitslag bepaalt wie als eerste zijn startpositie voor de eerste wedstrijddag mag kiezen. Het eerste deel van de shakedown bracht 13 piloten aan de start maar slechts 11 piloten haalden ook de effectief de Qualifying Stage. Robert Consani brak de turbo op zijn Mťgane RS tijdens de eerste run terwijl Pieter Tsjoen, die een Skoda zou delen met Bernd Casier, moest opgeven tijdens de tweede run. Net als tijdens een test deze week kreeg de Fabia S2000 met een kapotte motoraf te rekenen. De krachtbron vervangen zou het duo nog voor de start vijf minuten straftijd opleveren, wat hen deed beslissen forfait te geven voor de wedstrijd.

Zoals verwacht was Freddy Loix (Skoda Fabia S2000) de snelste van het pak en mag hij morgenmiddag als eerste zijn startpositie kiezen. Breen (207 S2000) en Paddon (Fiesta S2000) moesten respectievelijk 2.1" en 3.9" toegeven op de proef van 4.88 km. Bouffier (207 S2000) kwam niet verder dan een vijfde tijd op 4.9" van Loix. Tussendoor zorgden de R5-wagens van Meeke (208) en Neuville (Fiesta) en de VIP-wagens bestuurd door Wim Soenens en Jonas Langenakens (afwisselend BMW M3 en Porsche 911 GT3) voor enkele gesmaakte passages.

Vanaf 20u30 kwam de shakedown pas echt goed op gang want dan mocht de rest van het deelnemersveld aantreden. Verschueren (Polo S2000) toonde zich er nipt de snelste voor Croes (Lancer Evo X), tot het na een klein uur begon te regenen en de chrono's logischerwijs niet meer werden verbeterd. Terwijl veel toeschouwers vroeger dan voorzien huiswaarts trokken maakten heel wat teams van de gelegenheid gebruik om nog wat kilometers in de regen af te malen. Morgenavond wordt immers opnieuw nattigheid verwacht boven de Westhoek.

  Uitslag Qualifying Stage (FIA-ERC prioritairen)
  Tijden shakedown (overige deelnemers)
  Foto's Frans Bonte

Wat vindt u van het nieuwe shakedown-format? Stem mee op de poll op onze Facebook-pagina!

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws