www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Ypres - Freddy Loix: "Een emotionele achtste overwinning"
30.06.2013 - 20:04, persbericht

Aan het stuur van zijn krachtige en betrouwbare ŠKODA Fabia Super 2000 toonde Freddy Loix zich voor de achtste keer de beste in de Geko Ypres Rally. Hoewel de Belg de wedstrijd van de eerste tot de laatste meter domineerde bleek het wegens de lastige weersomstandigheden geen makkelijke overwinning.

Acht overwinningen! Dat mag Freddy Loix sinds zaterdagavond op zijn palmares bijschrijven. Een uitzonderlijke prestatie, zeker omdat de Geko Ypres Rally niet alleen de belangrijkste wedstrijd van het Belgisch rallykampioenschap is, maar ook op Europees vlak als referentie geldt. Maar Freddy Loix kijkt verder dan de cijfers.

“Als je een belangrijke wedstrijd weet te winnen, dan is dat altijd het resultaat van teamwork”, stelt de held van de Westhoek. “Dit jaar nog meer dan anders. Dankzij de ongelooflijke motivatie van mijn partners en ŠKODA Import in het bijzonder kon ik hier aan de start komen. Deze achtste overwinning smaakt bijzonder zoet, want ze is het resultaat van het werk van een dream team dat ik enkele jaren geleden al leerde kennen: werken met Yannick Willocx, de Belgische ingenieur van ŠKODA Motorsport is een waar plezier. Het is dan ook geen toeval dat ik me zo snel thuis voelde achter het stuur van deze Super 2000, een bolide die ik twee jaar geleden voor het laatst bestuurde!”

Freddy Loix leidde van de eerste tot de laatste meter, maar wil niet geweten hebben dat het hier om een gezondheidswandeling ging. “De vrijdagetappe bleek bijzonder lastig”, stelt de Belg. “Door de regen werd het parcours ontzettend glad. Ik wist echter alle valstrikken en schietgeweren te vermijden, waardoor ik een mooie voorsprong wist op te bouwen. Zaterdag kon ik de wedstrijd controleren. Toch bleek het niet simpel. Het kwam er op aan het juiste ritme te vinden, geen risico’s te nemen en tegelijk geconcentreerd te blijven. Dat is ons gelukt. Deze achtste overwinning zal altijd bijzonder blijven.”

En dat geldt ook voor de duizenden toeschouwers die dit weekend in de Westhoek aanwezig waren.

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws