www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgiŽ

Ypres Review: Wrange nasmaak voor Deruyter in thuisrally
03.07.2013 - 20:20, persbericht

Bjorn: "De rally van het jaar was voor ons terug aangebroken. Met het late nr. 88 konden we van start. Met het vreemde weer die over de KP's van Ieper ging was het meteen opletten geblazen. De eerste twee KP's werden op normaal tempo gereden en Langemark wat doorgeduwd. We keerden terug naar Ieper op een 49ste plaats.

De tweede ronde was het zowaar nog gladder. Dat zagen we meteen met twee wagens langs de kant. Ook wij gingen eventjes rechtdoor waardoor we toch een seconde of 20 stilstonden op het veld. Daarna was het meteen de laatste proef, want er was een annulatie op de vorige. De laatste proef werd veel te traag afgelegd waardoor we toch vrij veel tijd verloren op de andere tegenstanders. 44ste plaats na dag 1.

De zaterdag was het eerst nog wat regenachtig. We zaten meteen in het goede ritme. Enkel op KP Kemmel werd niet zo goed gereden. Twee keer geluk door een boom te ontwijken en op de Kemmelberg niet in de bomen te hangen. Daarna werd gekeken om eindelijk met slicks te rijden. De zon begon erdoor te komen. Dit voelde je ook aan het ritme die nog omhoog ging. Op KP Hollebeke eventjes geluk door niks te raken toen we even naast de baan gingen.

Daarna werd het ritme nog eens opgedreven en werden de kp's zeer vlot afgereden. Opeens hoorden we dat we 3de kwamen te staan in de Fiesta Trophy. Na de vele uitvallers kwam dit opeens snel. Het werd nog even spannend met Joachim Wagemans die twee dagen rond onze tijden draaide. Ook naast de KP's was de sfeer goed tussen ons en het duo Wagemans/Pattyn. We besloten de rally op een 31ste plaats en derde in de Trophy, tot we te horen kregen dat we niet mee telden in de Trophy omdat we een bepaalde fiche niet hadden ingevuld. Dit kwam zeer onverwachts als je vooraf alle bulletins te zien krijg van Ford dat je wel ingeschreven bent. Daardoor verloren we onze derde plaats in deze Trophy. Daardoor zal de toekomst moeten blijken welke weg we nu verder gaan en eventueel andere pistes gaan belanden en/of ik nog zal rijden. Ten slotte wil ik alle sponsors bedanken om mij te steunen. Zonder hen was dit super weekend niet gelukt en hadden we dit resultaat niet kunnen bereiken."

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws