www.shakedown.be - rallysport in belgië

Alltec Seys

TVB

Diger

ARD Service

HomeNieuwsHomeHomeHomeHomeHomeHome
www.shakedown.be - rallysport in belgië

Jonas Langenakens ook in Suikerstreek met VW Golf V TDI
04.07.2013 - 20:18, persbericht

Na het leerrijke debuut in de Sezoensrally dat helaas voortijdig eindigde heeft Dano Racing niet stilgezeten. Het nieuwe Limburgse team analyseerde nauwkeurig de bemerkingen van Jonas Langenakens en verwerkte die feedback in de mechaniek van hun VW Golf 5 Diesel. Naast die optimalisatie deed men bovendien ook enkele investeringen, zodat het team uit Borgloon klaar is voor de tweede afspraak van dit seizoen: de Short Rally van de Suikerstreek.

“Na de zware Sezoensrally, die enorm veeleisend was voor de mechaniek, maar tegelijk ook erg leerrijk, wisten we meteen waaraan er nog moest gewerkt worden en welke verbeteringen en aanpassingen noodzakelijk waren. Zo werd het remprobleem verder aangepakt, maar het belangrijkste werkpunt was het verbeteren van de ophanging en ik ben er zeker van dat we op dat vlak een grote stap vooruit gezet hebben, want intussen steekt er een Proflex-ophanging onder de Golf !” aldus Eddy Ghijsens.

Jonas Langenakens die ook in de Suikerstreek met deze Golf Diesel zal rijden, ontdekte die verbetering alvast begin deze week tijdens een testsessie. “Omdat de testbasis representatief was voor het parcours dat we zondag onder de wielen krijgen, konden we de vering optimaal afstellen en iedereen merkte meteen het verschil, want in combinatie met o.a. de ideale sporing en de juiste bandenspanning levert die investering een veel stabielere wagen op.” Toch wou een tevreden Jonas zich na afloop van de test niet laten verleiden tot een pronostiek over het resultaat in Hoegaarden. “Deze investeringen bewijzen dat dit team vooruit wil en hoewel we momenteel nog volop in een leerfase zitten, hoop ik in de eerste plaats dat we deze keer de finish halen en liefst op een zo hoog mogelijk plaats. Na al hun inspanningen van de afgelopen weken verdienen Eddy en Danny een eerste succes, want ik hoorde zonet dat er tegen zondag ook nog een hydraulische handrem zal gemonteerd worden.“

Nieuwsarchief 2011 - 2015

Nieuwsarchief 2002 - 2010

laatste nieuws